Študentje na sledi uspeha slovenskih projektov

Sekcija Mladih projektnih managerjev (lokalni odbor Ljubljana) letos pripravlja že 11. tradicionalno študentsko konferenco Dan projektnega managementa, ki je potekala 24. 4. 2013 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pod sloganom »Na sledi uspeha«.

 

Konferenca je bila letos namenjena iskanju »zaklada«, vendar udeležencem pri tem ne bo pomagal Indiana Jones, ampak predstavniki številnih uspešnih slovenskih projektov, saj se je na konferenci iskal zaklad uspeha v obliki ustreznih, pravih poti do uspešno izvedenih projektov. Svoje projekte so tako predstavila različna slovenska podjetja in organizacije, ki so govorila o drugačnih, nenavadnih projektih, ki niso nujno stalnica v poslovanju večine podjetij. Vsekakor gre za uspešno izvedene projekte, na Dnevu projektnega managementa pa bodo glavni akterji teh projektov razkrili posamezne korake svoje poti in tako udeležence popeljali po sledeh svojega uspeha.

 

Projekte so predstavili:

–          študentje s FERI-ja: predstavitev FORMULE, s katero so tekmovali v Silverstoneu, Redbull ringu in Hockenheimu,

–          Bohinj ECO Resort: SMUČIŠČE 2864, projekt izgradnje eko smučišča z najdaljšimi progami v Sloveniji,

–          Zavod za ustvarjanje priložnosti za mlade: S PROJECT, inovativen projekt socialnega podjetništva,

–          družinsko podjetje s 30-letno tradicijo in izkušnjami AKADEMIJA JEZERŠEK ter

–          predstavniki filma GREMO MI PO SVOJE 2.

 

Poleg praktičnih predavanj se je za ogrevanje in jutranje prebujanje odvila debata na temo timskega dela, prav tako se bodo študentje lahko udeležili delavnice na temo ustvarjalnosti. Za zaključek se bo odvila okrogla miza na temo »Projekti v različnih poslovnih okoljih«, kjer bodo predstavniki znanih in uspešnih slovenskih podjetij razkrili, katere poti so prehodili, da so prišli do uspehov in kako se te poti razlikujejo glede na poslovna okolja. Sodelovali bodo predstavniki podjetij Lek, Hella Saturnus Slovenija, Litostroj Power in Tušek, okroglo mizo pa bo vodil g. Peter Frankl, glavni urednik časnika Finance.

Osrednji namen konference je seznanjanje udeležencev z delom projektnih managerjev v praksi, z dogodkom pa želimo tudi promovirati projektni management kot stroko in poklic ter s tem navdušiti študente, da projektom posvetijo svojo poklicno pot. Na letošnji konferenci se nam bodo študentje pridružili pri iskanju »zaklada« ter tako slišali in preučili prehojene sledi uspešnih projektov ter morda še sami dobili kakšno idejo za lasten projekt in navdih za ustrezne poti do uspeha.

Več informacij lahko najdete na spletni (www.mpm.si) in facebook strani (https://www.facebook.com/mladi.projektni.managerji).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.