Študentom aprila ne bo treba plačati študentskih domov

sea container, house, noodhuis
Foto: FrankMagdelyns iz Pixabay

Danes so študentom, ki prebivajo v študentskih domovih s študentskega doma Ljubljana sporočili, da jim zaradi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki je bil sprejet 15. 3. 2020, ne bo treba plačati bivanja v študentskem domu za mesec april.

Odločitev so sprejeli skladno s 94. členom Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije covida-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo. Ker študentski domovi v tem času ne izvajajo javnih storitev, bo plačilo aprilskega prispevka za bivanje v študentskem domu torej študentom oproščeno.

Ker so študentje morali zapustiti domove že v sredini marca, jim bo za drugo polovico meseca marca izstavljen dobropis pri prvem naslednjem računu za stroške bivanja po prenehanju veljavnosti Odloka.

Oprostitev plačila prispevkov za bivanje velja samo za študente, ki so zapustili študentski dom in v njem v tem času ne prebivajo. Tisti študentje, ki so zaradi različnih upravičenih razlogov ostali v študentskem domu, oprostitve plačila ne bodo deležni in morajo plačati stroške bivanja skladno z veljavnim cenikom.

Prejšnji članekStrah pred obiskom urgence v času karantene: bodo posledice nepopravljive?
Naslednji članekKako narediti solato dobro?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.