Študentska arena bo aktivirala mlade

AKTIVNA PRIPRAVA NA ZAPOSLITEV

V izobraževalnem programu bomo velik poudarek namenili zaposlovanju. Zavod RS za Zaposlovanje bo predstavil možnosti zaposlitve v Italiji, Veliki Britaniji, Belgiji, Avstriji, Nemčiji, na Švedskem in Nizozemskem, e-Študentski servis bo mlade informiral o tem, kako izboljšati tehniko iskanja študentskega ali rednega dela, CMEPIUS pa bo predstavil programe izobraževanja in usposabljanja v tujini. Študentje bodo spoznali, kako s hitrejšim branjem do hitrejšega učenja, Adecco jih bo pripravil na razgovor za službo, Obleci.se pa jih bo informiral kaj različni slogi oblačenja sporočajo zaposlovalcu.

 

Lidl bo svoja področja dela predstavil nekoliko bolj zabavno v stand-up komediji Lidlov Štacunar Show. Na TiPovej!delavnici bo mogoče raziskovati, kaj se skriva za besedami »samoinicitaivnost, kreativnost in podjetnost« in kako lahko te sposobnosti mladi nadgradijo in postanejo na trgu dela konkurenčnejši. Debata bo tekla tudi o tem ali je neplačano delo res edina možnost za pridobivanje referenc. Zavod Nefiks bo v okviru Zaposlitvenega torka mlade ozaveščal o načinih iskanja zaposlitve in jih vodil do kadrovikov v podjetjih, ki mladim predstavijo dejavnost podjetja ter jim svetujejo pri iskanju zaposlitve.

 

Na okrogli mizi Jamstvo za mlade, ki jo pripravlja Mladinski svet Slovenije bosta ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo predstavila nabor konkretnih ukrepov za zmanjšanje in preprečevanje brezposelnosti mladih, ki bodo v Programu Jamstvo za mlade 2014–2020, predstavniki mladih pa bodo predstavili svoj pogled in predloge za reševanje nastale situacije.

 

AKTIVACIJA PODJETNIŠKE ŽILICE

V Areni podjetništva bodo študentje tri dni v družbi uspešnih podjetnikov razvijali svoje podjetniške ideje, podjetje DLabs pa jih bo nagradilo s privlačno izkušnjo – z mladimi izkušenimi profesionalci bodo lahko namreč v prostorih podjetja naprej razvijali svojo podjetniško idejo. Prvi dan Študentske arene se bodo lahko udeležili motivacijskega predavanja Ali si upate postati podjetnik?, prisluhnili zgodbam o uspehu mladih podjetnikov, nato pa svoje ideje predstavili, dodelali  in pod mentorstvom Ustvarjalnika sestavili poslovni model. Drugi dan izobraževanja bodo izvedeli vse o lastnostih dobrega podjetnika, kako realizirati svoje ideje in kaj je prototipiranje.  Pod mentorstvom predavateljev, podjetnikov in podpornikov projekta se bo izdelal prototip in pripravila se bo simulacija trženje le-tega. DLabs bo mlade podučil, kako pomembno je nenehno izboljševanje idej in kako upravljati z inovacijami. Tretji dan bo namenjen oblikovanju dobrih pitchev, spoznavanju želj investitorjev ter nenazadnje razglasitvi najboljše poslovne ideje, ki bo nastajala vse tri dni Študentske arene.

 

AKTIVACIJA NA ŠTUDENTSKEM TRGU

Na Študentskem trgu bodo ušesa in oči aktivirali Improligaši, Vokalna skupina Bassless, Acapella gospel zbor Bee Gesus, glasbenik in tolkalec na nenavadno glasbilo »hang drum« Dejan Štemberger, Šola uličnega gldališča, Magic Aleksander, Folklorna skupina Tine Rožanc, glasbeni gostje iz Italije The Academy in številni drugi. Na svoj račun bodo prišli tako ljubitelji glasbe kot tudi ljubitelji gledališča.

 

ŠPORTNA AKTIVACIJA NA URBANI PLOŠČADI

Zunanja ploščad bo polna športnih, plesnih in glasbenih atrakcij. Center urbanih športov Urban Roof, ki pod eno streho združuje rolkarje, BMX-kolesarje, plezalce, plesalce hip-hopa, breakdancea in shuffla, pripravlja prav poseben program. Nekaj športnih objektov bodo preselili na Urbano Ploščad Študentske arene, kjer bodo potekale prave atrakcije – akrobacije in triki mojstrov . Obiskovalci  se bodo lahko tudi sami preizkusili v kakšni vragoliji. Spoznavali pa bodo lahko tudi delo Policije, ki bo na ploščadi predstavila dva inšpektorja Specialne enote Policije za eksplozive s kombijem in robotke za odstranjevanje eksplozivnih teles ter Specialno enoto Policije z bojnim oklepnim vozilom.

 

Vstop na prireditev je prost!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.