Študentska hiša SRCe praznovala drugi rojstni dan

Zavod Študentska svetovalnica, ki deluje v okviru ŠOU v Ljubljani, že dve leti uspešno ustvarja in vodi projekt Študentska hiša SRCe (Student Resource Centre), ki v središču Ljubljane mladim zagotavlja svetovanja, informiranja, delavnice, terapije in – brezplačno – začasno namestitev za socialno najbolj ogrožene.

V dveh letih delovanja se je v zavodu SRCe zamenjalo 35 stanovalcev, tudi 8 malčkov, pomoč pa so prav tako poiskali tuji študentje (tam jih je bivalo 8), vsem pa je bila skupna socialna stiska, ki je niso zmogli sami premagati. Ob tistih, ki so v hiši živeli, je Študentska svetovalnica v dveh letih delovanja pod streho hiše SRCe zagotovila tudi svetovanja (pravno, socialno, študij v tujini) za 18.000 študentov, približno 9.000 pa jih je iskalo pomoč pri najemu sobe ali stanovanja v Ljubljani. Ob tem so izvedli tudi številne terapije in delavnice, predvsem take, ki bi mladim dale znanja in poguma za boljše spoprijemanje s študijem in kasneje – z iskanjem zaposlitve.

Sanja L. Trojar, direktorica Zavoda Študentska svetovalnica: „Projekt, hiša SRCe, ki se je pred dvema letoma začel z goro podarjenega rabljenega pohištva, s številnimi prostovoljci in z neskončnimi urami prostovoljnega dela, je v dveh letih prerasel v prepoznavno, strokovno vodeno in predvsem polno zasedeno hišo, ki najbolj ogroženim na enem mestu ponuja brezplačno namestitev in vso strokovno oskrbo, ki jo posameznik potrebuje, da reši težave, zaradi katerih se v hišo sploh zateče.“

 

V januarju so z dnevom odprtih vrat obeležili že drugi rojstni dan Študentske hiše SRCe. Za vse mlade so pripravili brezplačne delavnice, predstavitve terapij in predavanja, kjer so med drugim predstavili možnosti dela, prakse in študija v tujini. Skozi cel dan pa so njihovi svetovalci odgovarjali tudi na vsa vprašanja v zvezi s študijem, štipendijami, z bivanjem, delom in dohodnino.

 

Več o Študentski svetovalnici in Študentski hiši SRCe, ki deluje na Židovski stezi 6 v Ljubljani, najdete na www.svetovalnica.com.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.