Študentska literarna scena

Ste ljubitelji literature? Si želite mirnega večera, ki vas bo popeljal v svet domišljije, čustev, misli in lepote? Želite prisluhniti mladim ustvarjalcem in jih podpreti na njihovi umetniški poti?

Klub mariborskih študentov v sklopu projekta Študentska literarna scena vabi na literarni večer, kjer se bo predstavila literarno-jezikoslovna revija Liter Jezika, ki jo izdajajo študentje mariborske slovenistike.
 

Literarno dogajanje se bo pričelo ob 19.00 v prostorih Ropotarnice na Koroški 39, v ponedeljek, 26. novembra.

Študentje Oddelka za slovanske jezike in književnosti bodo predstavili novo, 5. številko revije Liter jezika. »V peti številki smo se osredotočili na ‘mlado’ prozo in dramatiko. Gre za avtorje in avtorice, rojene po in vključno v letu 1980. Izvedli smo tudi natečaj, kjer je komisija tako pri prozi kot dramatiki izbrala po tri nagrajence. Ta številka vsebuje še kritike proznih del mlajše generacije. Med drugim sta objavljeni tudi dve predavanji, ki so jih uredniki izvedli na Festivalu romske kulture Romano Čhon,« je novo številko Litra Jezika opisala glavna urednica Tonja Jelen.

Na sami predstavitvi bo potekalo tudi branje proze, ki jo bodo brali Marko Nežič, Gregor Lozar in Tomo Podstenšek. Dogodek bo vodila Nina Ditmajer.

Vljudno vabljeni!

Vstopnine ni!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.