Študijski pripomoček za lažji študij

Študentka Fakultete za naravoslovje in matematiko je prejela očala, ki ji bodo zaradi njene slabovidnosti občutno olajšala študij.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Društvom študentov invalidov Slovenije, študentski invalidki predala v uporabo študijski pripomoček za lažji študij. Študentka je prejela posebna očala za slabovidne, v vrednosti približno 600 evrov. Predajo smo opravili na osnovi prijave na razpis Sofinanciranje pripomočkov študentom invalidom. Na ta način želi ŠOUM študentom invalidom čim bolj pomagati pri študiju. ŠOUM z Društvom študentov invalidov Slovenije že več let uspešno sodeluje.

 

»Že vrsto let želimo na ŠOUM na različne načine olajšati študij tistim, ki so zaradi takšnih ali drugačnih posebnosti prikrajšani za normalno opravljanje študija. Opažamo pa, da se študentje invalidi bojijo prijaviti na razpis in jih v tem primeru pozivam, da v prihodnje zberejo pogum, ŠOUM pa bo še naprej skušala pomagati po svojih najboljših močeh«, je povedala podpredsednica ŠOUM Špela Lipošek.

 

Nataša Mauko, predstavnica Društva študentov invalidov Slovenije, dodaja: »Veseli nas, da se uspešno sodelovanje s študentsko organizacijo pozna predvsem pri samih študentih, ki so pomoči potrebni. V Mariboru je trenutno okoli 40 študentov invalidov.«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.