Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi

Novo študijsko leto se je že začelo in s tem tudi aktivnosti številnih študentskih društev. Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi (ŠS PRSS), ena izmed aktivnejših med njimi, združuje študente in študentke, ki nas zanima področje komuniciranja, PR in marketinga, in ki nam predavanja na fakulteti ne zadostujejo, ker nudijo premalo praktičnega znanja.

Kaj pravzaprav v ŠS PRSS počnemo? Organiziramo PRedigre, izobraževalna srečanja, zasnovana kot predavanja ali delavnice. Člani sekcije imamo priložnost spoznavati praktične primere in nasvete iz prve roke strokovnjakov, ki imajo bogate izkušnje na področju PR-ja in marketinga. S PRedigrami želimo študente in vse tiste, ki jih odnosi z javnostmi zanimajo, dodatno izobraziti in izpopolniti, saj se največ znanja in izkušenj pridobi ravno s pomočjo primerov iz prakse. PRedigre za študente predstavljajo uvod v delo, ki nas čaka pred in po zaključku našega študija. PRedigre so brezplačne in so namenjene predvsem članom sekcije in tistim, ki nas te vsebine zanimajo.
Redno se člani ŠS PRSS tudi srečujemo na sestankih, kjer se pogovorimo o vseh projektih, pri katerih sodelujemo. Osebni stik in komunikacija nam vedno omogočata boljše delo. Tako se med seboj spoznamo in lažje sodelujemo na različnih projektih. K temu seveda spadajo tudi naše kavice, piknik in motivacijski vikend. Prek društva pridobivamo tudi pomembne kontakte in poznanstva, ki nam bodo koristili v prihodnje.
Aktivno se udeležujemo mednarodnih aktivnosti, kamor spadajo predvsem kongresi. PRIME je Evropska zveza študentskih društev za odnose z javnostmi in komuniciranje, katerih člani vsako leto organizirajo tri mednarodne kongrese v različnih državah. Kongresi so namenjeni druženju udeležencev in ustvarjanju poznanstev med študenti iz vse Evrope ter pridobivanju novih znanj na področju odnosov z javnostmi in komuniciranja. V lanskem letu smo bili na Portugalskem, nato pa smo mi gostili študente bivše juge na Practicu, v začetku oktobra pa smo znova gostili 30 študentov iz vse Evrope na kongresu PR BEAT.
In kaj je meni dalo aktivno članstvo v ŠS PRSS? Dobila sem veliko boljšo sliko o tem, kaj dejansko študiram, saj je 1. letnik študija na FDV preveč splošen. Pa tudi na vprašanje »kaj so odnosi z javnostmi« pri izpitu iz trženja nisem rabila naučenega odgovora iz skripte, ampak sem napisala točno to, kar sem izkusila med letom. Uganite, kakšno oceno sem dobila 🙂

Torej: te zanima dodatno izobraževanje iz prve roke strokovnjakov ter aktivno praktično delo na projektih med študijem?
Potem je ŠS PRSS in s tem mednarodni motivacijski vikend ravno zate! Potekal bo med 23. in 25. oktobrom v Kranjski gori. Letošnji mednarodni motivacijski vikend organiziramo skupaj v sodelovanju z EESTEC LC Maribor, EESTEC LC Ljubljana in EESTEC LC Munich. Ker gre za združenje študentov elektrotehnike in računalništva, bo tokratni motivacijski vikend še posebej zanimiv, saj se nam bodo pridružili tudi študentje drugih ved, ki veljajo tudi za odlično družbo na večernih zabavah. Na vikendu bodo potekale razne delavnice, predavanja in treningi (javno nastopanje, vodenje skupin, vodenje sestankov, razpisi …) ter spoznavanje ŠS PRSS, njenih dejavnosti, vizije in ciljev, zvečer pa sledi tematska zabava. V ceno 30 eur je vključeno vse: prevoz, prenočišče, hrana, pijača, zabave, delavnice in nedeljski izlet.
Za dodatne informacije oziroma prijavo na motivacijski vikend nas kontaktiraj na pr.students@gmail.com ali na www.mojpiar.com. Enako velja, če se nam želiš pridružiti tudi v ŠS PRSS.

Urša Svetelj
članica Študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi
PRidruži se nam!
Prav vsak [tudi če pavziraš ali ponavljaš letnik], ki ga zanima komuniciranje in se želi na tem področju izpopolniti, je dobrodošel. Predhodno znanje ni potrebno, ker boš najbolj pomembne stvari kmalu izvedel na PRedigrah in drugih srečanjih.
Več informacij najdeš na www.mojpiar.com. PReveri!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.