Študentska tržnica tudi v Mariboru

Zveza študentskih klubov Vzhodne Slovenije je po vzoru vsakoletne Škisove tržnice v Ljubljani tokrat prvič organizirala Klubsko tržnico Maribor 09. Prireditev se je odvijala v popoldanskih urah na mariborski tržnici v centru mesta, na njej pa so se poleg klubov iz vzhodne Slovenije predstavili tudi klubi iz ostalih slovenskih regij.
Na prireditvenem prostoru so postavili 18 stojnic, na katerih so se predstavili klubi študentov iz Ormoža, Lendave, Slovenskih goric, Slovenske Bistrice, Celja, Laškega, Žalca, Hrastnika, Novega mesta, Velenja, Kranja, Škofje Loke, klubi koroških, prekmurskih, prleških in posavskih študentov ter Klub študentov šmarske regije in Obsotelja.
Sodelujoči klubi so predstavili svoj kraj, regionalne značilnosti, klubske projekte ter značilne kulinarične dobrote svojega okoliša. Na prireditvenem prostoru so prav tako potekale predstavitve društev, športnih sekcij in ostalih organizacij, ki skrbijo za obštudijske dejavnosti.
Koncept prireditve je vpleten v slog mariborske tržnice, ki je zasnovana v treh nivojih. Na osrednjem nivoju so se na stojnicah predstavljali klubi, zgornji nivo je bil namenjen predstavitvi sponzorjev in študentskih organizacij, na spodnjem nivoju pa se se odvijala športna tekmovanja med klubi za bogate nagrade v ulični košarki, nogometu na blazini, šahu ter merjenju moči udarca z žogo. Čez dan je prireditev povezoval mariborski moderator Eyeceeou, za vzdušje pa je skrbel DJ Ali. V večernih urah je program popestril nastop skupin Division in Dej še’n litro.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.