Študentski festival ŠOUROCK

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), v sodelovanju z MTV, začenja z novo sezono Študentskega festivala ŠOUROCK ’10.
Prvi v sklopu predizbornih koncertov bo v ponedeljek, 22. marca ob 21. uri v Študentskem kulturno prireditvenem centru (Štuk), kjer bodo nastopile glasbene skupine Big Addiction, Kyru, Dandelion Children, Profeel in Kalaia. S festivalom ŠOUROCK želi ŠOUM mladim, še neuveljavljenim skupinam omogočiti, da se predstavijo in pokažejo pred publiko v svoji najboljši luči. ŠOUM je doslej v okviru ŠOUROCK-a omogočila že več kot 140 mladim skupinam iz vse Slovenije, da se predstavijo pred širšo publiko, kar priča o velikem pomenu samega festivala v celotnem slovenskem prostoru. Več informacij o samem natečaju in nastopajočih skupinah pa je objavljenih na spletni strani www.sourock.si.

Glasbene skupine, ki so bile izbrane na podlagi demo posnetka in opisa, se bodo pomerile na petih predizborih, 22. in 29. marca ter 6., 12. in 19. aprila 2010. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 4. maja 2010 na Štuku. Najboljša skupina, ki jo bo izbrala strokovna žirija, bo za nagrado med drugim prejela tudi snemanje videospota in singla za zmagovalno pesem v visokokakovostnem studiu, prav tako pa bo nastopila na prireditvah Lampiončki, ki so že leta stalnica v univerzitetnem mestu Maribor, namenjena športu in druženju študentov, na prireditvi Bruc, ki bo potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani in na Mladininem odru v okviru Festivala Lent.

»V ŠOUM se zavedamo, da kljub velikemu številu kvalitetnih študentskih in dijaških glasbenih skupin v Sloveniji, le te v večini primerov nimajo možnosti izdaje zgoščenke, snemanja videospota, niti izvedbe koncerta pred širšo publiko. Zato želimo jih s tem projektom, kjer jih za glavno nagrado čaka prav to, še bolj vzpodbuditi k ustvarjanju in jim pomagati k večji prepoznavnosti,« je poudaril vodja projekta Primož Gerlič. ŠOUROCK se bo letos odvil že sedmič, doslej pa so na tem izboru zmagale glasbene skupine C.R.A.S.H Crew, Žurdov, Superlizo, Arcus, Rockheads in I vs. I.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.