Razprodana Mortadeljada v Ljubljani

Končno smo jo dočakali – sredo, 17. marca, ko je nastopil čas za osrednjo prireditev na letošnji turneji Mortadeljade po Sloveniji.
Na Plečnikovem trgu pri Maxi marketu se je popoldan odvil pravi mali sejem goriških okusov. Kulinarični popoldan, v organizaciji Turistične zveze TIC Nova Gorica in Kluba goriških študentov, je namreč postregel s tradicionalnimi jedmi Goriške (frtalja, polenta …), žlahtno kapljico, nastopi Pihalnega orkestra Nova Gorica in Akademskega pevskega zbora Vinka Vodopivca, manjkala pa ni niti osrednja zvezda prireditve – mortadela. S svojim obiskom so nas počastili tudi Mirko Brulc, župan Mestne občine Nova Gorica in poslanec Državnega zbora RS, Črtomir Špacapan, predsednik Turistične zveze TIC Nova Gorica, Boštjan Žekš, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, ter Milan Kučan, nekdanji predsednik Republike Slovenije. Goriške okuse smo tako prinesli v prestolnico, kjer so se jih vsi mimoidoči prijetno razveselili in jih z velikim navdušenjem tudi poizkusili.
Večerno dogajanje se je preselilo na Gospodarsko razstavišče, kjer so kot prvi nastopili člani novogoriške ska zasedbe Nervous Stompin’. Dodobra so ogreli zbrano množico, ki je nato prepevala številne hite s skupino Big Foot Mama. Za tem so na oder znova stopili Primorci, skupina Elvis Jackson, ki vztrajno promovira svoj zadnji album Against The Gravity. Zadnji so nastopili člani zasedbe Xequtifz, ki so s svojimi funky ritmi do konca večera razveseljevali plesa željno publiko. Povezovalec programa Boštjan Gorenc, bolj znan kot Pižama, pa je vmes suvereno spodbujal publiko, da se je udeleževala nagradnih iger naših sponzorjev z bogatimi nagradami.
Dobrodelna ljubljanska Mortadeljada 2010 je tako uspela. Klub goriških študentov kot glavni organizator bo Vrabčku upanja, fundaciji za invalidno mladino v Stari Gori, podarila okoli 3500 € in jih namenila nakupu nove opreme za fizioterapijo. Svojemu honorarju se je odpovedalo tudi Turistično društvo Ozeljan, ki ga prav tako podarja omenjeni fundaciji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.