4. teden meseca kulture

Četrti teden Meseca kulture ŠOU v Ljubljani 2010 bo minil v znamenju študentskega filma, gledališča, glasbe in plesa.

Ponedeljkov večer bodo zaznamovali kar trije dogodki: v KUD-u France Prešeren bo gledališka predstava Punčka in svet, v režiji Tatjane Peršuh in izvedbi Nine Ivanišin, Nine Pertot in Vita Weissa. Isti večer bo v Jazz klubu Gajo Jam session, v Kinoteki pa Filmski večer študentov Akademije za gledališče, radio, film in televizijo, na katerem bodo predstavljeni štirje kratki filmi:

1. Milan Urbajs: Kralj Matjaž
2. Pavla Durinova: Krištofove slike
3. Rok Biček: Lov na race
4. Mina Bergant: Moški

V torek zvečer bo v Hostlu Celica otvoritev razstave fotonatečaja ŠOU v Ljubljani z naslovom Ljubljana. Fotonatečaj ŠOU v Ljubljani je bil namenjen študentom in je potekal od 18. 2. 2010 do 12. 3. 2010. Tema natečaja je bila Ljubljana, in sicer tiste njene plati, ki jih ni mogoče videti vsak dan, mogoče tudi nikoli.

V sredo zvečer se bo v Španskih borcih zgodila plesna predstava z naslovom Sprejmeš izziv? v izvedbi KD Center plesa. Koreografijo predstave so pripravile Maja Arzenšek, Maja Logar in Ajda Pfifer, glasbo Marko Urbanek in Sašo Sandič, plesali pa bodo
Katarina Barbara Kavčič, Jure Masten, Matevž Dobaj, Marko Urbanek, Maja Logar, Maja Arzenšek in Ajda Pfifer

Četrtek bo zaznamoval projekt ŠOU spoznava Slovenijo – izlet na Notranjsko, na katerem bodo prijavljeni udeleženci spoznali to slovensko pokrajino – njene naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Četrtkov večer se bo zaključil s Stand-up predstavo v Metropol caffeju, kjer bosta udeležence zabavala stand-up komika Vid Valič in Sašo Stare.

Mesec kulture ŠOU v Ljubljani se bo zaključil 31. marca 2010 z že tradicionalnim zaključnim koncertom Meseca kulture in natečaja Rockizziv, na katerem bo nastopila zmagovalna skupina natečaja Rockizziv 2010 Dandelion Children, poleg nje pa še Zabranjeno Pušenje, Tide, Zmelkoow in Momento. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima (www.eventim.si, Petrol, e-Študentski servisi, Kompas…). V predprodaji stanejo 6 evrov, na dan koncerta pa 9 evrov.

Celoten program meseca je na voljo v brošuri Mesec kulture ŠOU v Ljubljani in na spletni strani ŠOU v Ljubljani, www.sou-lj.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.