Študentski VUK dan

VUK fest je štiridnevni razgiban program, kjer vsak lahko najde nekaj zase.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru tudi letos za študente pripravlja Veliki umetnostno kulturni festival. VUK fest, krajše ime za festival, se bo odvijal 28.–31. 5. 2012 v bližini Študentskega kulturno prireditvenega centra Štuk.

 

Tema letošnjega VUK festa je Študentski VUK dan. Maruša Hribernik, vodja projekta VUK fest, poudarja, da so se letos lotili raznovrstnih aktivnosti, ki zapolnjujejo študentski vsakdan.

 

28. 5. od 11.00 do 18.00 se bo odvijalo Umetniško VUK »jutro«. Skozi ves dan bodo potekale aktivnosti na temo umetnosti. Tako se bodo lahko študentje preizkusili v »okraševanju« oziroma poslikavi majic, potekala bo delavnica grafitov, v risanju katerih se bodo lahko izkazali tudi študenti. Ves dan bo potekala fotografska delavnica, spoznali pa bodo lahko še risanje z airbrushom in risanje karikatur.

 

29. 5. od 11.00 naprej bo potekalo Športno VUK »dopoldne«. V tem dnevu bodo lahko študentje pokazali in dokazali svojo športno nadarjenost. Na voljo jim bodo: pikado, ročni nogomet, gladiator, elektronski bik, koš za košarko, slackline, mini golf in poligon s skirojem. Do 13.00 bodo vse naprave na voljo za preizkušanje, nato pa bo sledilo tekmovanje prijavljenih ekip.

 

30. 5. bo potekalo Sprostitveno VUK »popoldne«, prav tako s pričetkom ob 11.00. Na tem dnevu bodo imeli študentje možnost sprostitve na različne načine. Študenti se bodo lahko zabavali na delavnici joge smeha, kongi, pilatesu, meditaciji, lahko pa se bodo prepustili tudi masaži. Za sproščujoč zaključek večera bo ob 19.00 poskrbela Improliga.

 

Zadnji dan VUK festa pod imenom Party VUK »večer« se bo pričel ob 13.00. Predstavljal bo nekakšno celoto študentskega življenja. Študenti bodo lahko dobili svojo karikaturo, poslikavo na telesu, se sprostili ob jogi in se čisto razživeli ob urah boksa z Dejan Zavec gymom. Za sprostitev bodo poskrbeli tudi barmani z brezplačnimi koktajli, po 19.00 pa sledi zaključek VUK festa – party z DJ-jem in barmani.

 

Vse aktivnosti v sklopu VUK festa so brezplačne.

 

Mojca Buh in Maruša Hribernik, vodja projekta VUK

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.