Študentski zbor ŠOUM ima novega predsednika

Novoizvoljeni člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) so v četrtek, 5. novembra 2009, na svoji konstitutivni seji s 23 glasovi za in enim proti izvolili novega predsednika Študentskega zbora ŠOUM 24-letnega Matica Užmaha. Matic Užmah je študent 4. letnika Fakultete za gradbeništvo UM, s študentsko problematiko pa se ukvarja že 3 leta. Matic je član Študentskega sveta Fakultete za gradbeništvo, član Študentskega sveta Univerze v Mariboru in predsednik Društva študentov Fakultete za gradbeništvo. V obdobju 2007-09 pa je deloval kot stalni sodelavec na oddelku za univerzitetno politiko in izobraževanje pri ŠOUM in bil vodja projekta Tutorstvo.

»Glavno vodilo Študentskega zbora bo delovanje v interesu vseh študentk in študentov. Želim, da Študentski zbor v prihodnje deluje kot povezana enota v duhu povezovanja vseh, ki delajo v dobrobit vseh študentov«, je ob izvolitvi poudaril Matic Užmah.

Za podpredsednico Študentskega zbora so člani izvolili Špelo Lipošek, študentko Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Študentski zbor ŠOUM v mandatu 2009-2011 sestavlja 26 članov, ki so bili izvoljeni na študentskih volitvah.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.