3 prednosti kadrovskih štipendij

the last shirt, dollar bill, 20 euro
Foto: Alexas_Fotos iz Pixabay

Kadrovske štipendije so namenjene povezovanju mladih in delodajalcev. Kot take prinašajo številne prednosti, zaradi katerih lahko študenti veliko pridobijo na različnih področjih življenja, izobraževanja in dela. V ospredje smo postavili tri prednosti kadrovskih štipendij.

Višina kadrovskih štipendij

Roko na srce moramo študenti gledati na finančni vidik izobraževalnega procesa in življenja samega. Tu pridejo prav kadrovske štipendije, saj so v povprečju najvišje med vsemi vrstami štipendij. Samo višino štipendije določi delodajalec, nikoli pa ne sme biti nižja od državne štipendije. Če je kadrovska štipendija sofinancirana, se subvencija dodeli v višini 50 % kadrovske štipendije, a največ v višini 30 % minimalne plače.

Kadrovska štipendija zagotavlja takojšnjo prvo zaposlitev

Velika prednost kadrovskih štipendij je v tem, da zagotavljajo takojšnjo prvo zaposlitev po končanem šolanju. Ker gre za povezovanje mladih in delodajalcev, si s tem podjetja zagotovijo razvoj ustreznih kadrov in spodbujajo razvoj svoje poti. Enako je na strani študentov oziroma kadrovskih štipendistov, ki imajo po končanem izobraževanju zagotovljeno zaposlitev pri podjetju, ki so ga izbrali sami. To je za marsikoga velika prednost in cilj izobraževalne poti.

Največkrat se mora štipendist zaposliti za najmanj toliko časa, kolikor je prejemal štipendijo. Če pa gre za sofinancirano štipendijo, pa mora biti zagotovljena zaposlitev za najmanj eno leto.

Štipendije je enostavno opaziti

Študenti in dijaki lahko kadrovske štipendije delodajalcev opazijo na več različnih načinov, kar je vedno prednost. Kadrovske štipendije lahko spremljaš:

  • v aplikaciji Izmenjevalnica na spletni strani sklada, kjer lahko delodajalci oddajo svoje potrebe po kadrovskih štipendistih za posamezno šolsko/študijsko leto;
  • na spletnih straneh Regionalnih razvojnih agencij – RRA (seznam RRA), kjer objavljajo zbrane potrebe delodajalcev po štipendistih;
  • v internih glasilih delodajalcev, na spletnih straneh, v javnih občilih itd.;
  • na spletni strani Študent.si, kjer redno objavljamo razpise (kadrovskih) štipendij.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKje bo tvoj denar najbolj varen?
Naslednji članekZagotovljen orgazem v nekaj minutah!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.