Sponzorirano

Bi rad pridobil praktične izkušnje in znanje v delovnem okolju?

Javni razpis Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju
Javni razpis Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju Foto: StartupStockPhotos iz Pixabay
Sponzorirano

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023. Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 18. avgust 2022 do 12.00 ure. Kaj točno je Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju?

Javni razpis za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj

Javni razpis je sofinancirana izvedba projektov, s katerimi se krepi sodelovanje in povezovanje visokošolskega sistema z gospodarstvom ter z negospodarskim in neprofitnim sektorjem v lokalnem/regionalnem okolju. Cilj samega razpisa je tako spodbujanje prožnih oblik učenja za izboljšanje kompetenc potrebnih za ustvarjanje delovnih mest in omogočanje lažjega prehoda iz izobraževanja v zaposlitev.

Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju

V projektne aktivnosti se bodo vključili študenti pod mentorstvom pedagoških mentorjev, delovnih mentorjev oziroma strokovnih sodelavcev iz lokalnega/regionalnega okolja. Na ta način se bo mladim omogočalo pridobivanje konkretnih, praktičnih izkušenj že med izobraževanjem, razvoj znanj za neposredno udejstvovanje pri uresničevanju idej in pridobivanju izkušenj, razvoj podjetnosti, inovativnosti, kreativnega razmišljanja, ustvarjalnosti ipd. za večjo zaposljivost in lažji prehod v delovno okolje.

Z javnim razpisom se naslavlja tudi druge izzive visokega šolstva kot na primer sistemsko uvajanje prenosa znanja med visokošolskimi zavodi in delovnim okoljem, večja fleksibilnost in prilagajanje študijskih programov potrebam trga dela ter vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja med visokošolskimi zavodi in delovnim okoljem.

Vse informacije o razpisu lahko najdeš na spletni strani Ministrstva za šolstvo, znanost in šport.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version