Sponzorirano

Bo tvoja IJPP vozovnica podaljšana?

Noge potnikov na avtobusu
Sponzorirano

Danes je spet začel voziti javni promet. Na avtobuse in vlake tako lahko vstopaš, če si pri tem razkužiš roke in nosiš masko. Prav tako se moraš držati predpisanega sedežnega reda. Na avtobus lahko vstopi manj ljudi, če opaziš, da je precej poln, moraš počakati na naslednjega.

Pri tem se pojavi vprašanje, kaj bo z mesečnimi in letnimi vozovnicami, ki so jih študenti zakupili pred začetkom krize. Vse vozovnice se avtomatsko podaljšajo, glede vračila kupnine polletnih in letnih kart pa smo povprašali Slovenske železnice, ki so nam odgovorili naslednje:

Če si imel zakupljeno polletno in letno IJPP vozovnico, ki je ne boš več koristil, se moraš osebno zglasiti na potniški blagajni, kjer moraš izpolniti poseben zahtevek za povračilo prevoznine.

Od danes naprej delujejo potniške blagajne na vseh večjih postajah po Sloveniji, tako da lahko zahtevaš povračilo kupnine. Če se želiš še naprej voziti s svojo IJPP vozovnico, si nekaj časa lahko miren, saj je podaljšana za čas, ko javni linijski promet ni obratoval.

Ko uporabljaš javni potniški promet, ne pozabi na varnost. Število obolelih se je sicer zmanjšalo, vendar to ne pomeni, da smo lahko neprevidni. Razkuževanje rok in nošenje mask sta še vedno glavna načina preprečevanja širjenja okužbe.

Foto: Slovenske železnice

Urednica portala in revije Študent

Sponzorirano

Licitacija: 1 x paket začimb Moj cimer je kralj!

Trenutna ponudba   ŽelimNI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version