Danes potekajo volitve rektorja Univerze v Ljubljani

Na vseh 26 članicah Univerze v Ljubljane in na rektoratu bodo danes z uporabo sistema SimplyVoting na Univerzi v Ljubljani potekale volitve rektorja. Za rektorja ljubljanske univerze za mandatno obdobje 2021-2025 kandidirajo štirje kandidati:

  • prof. dr. Igor Lukšič (predlog z UL FDV),
  • prof. dr. Gregor Majdič (predlog z UL VF),
  • prof. dr. Igor Papič (predlog z UL FE in UL FKKT),
  • prof. dr. Anton Ramšak (predlog z UL FMF).

Kdo lahko voli?

Si vedel, da imamo volilno pravico tudi vsi študenti? Skupine volivcev imajo različne uteži pri seštevanju glasov. Skupina študentov in študentk in strokovnih delavcev imata vsaka po 20 odstotkov vseh glasov, zato ne odlašaj in glasuj tudi ti. Tudi glas študentov šteje!

Univerza v Lj logoVolilno pravico imajo tri skupine.

  • Visokošolski učitelji, znanstveni delavci in vosokošolski in raziskovalni sodelavci, ki so zaposleni na univerzi vsaj za polovičen delovni čas, razen učiteljev kliničnih predmetov, ki morajo biti zaposleni vsaj v obsegu 25 odstotkov polnega delovnega časa spadajo v prvo skupino, ki ima pri odločanju največjo utež.
  • V drugo skupino spadajo vsi študentje in študentke, ki imajo 20 odstotokov vseh glasov.
  • Tretjo skupino predstavljajo strokovno-administrativni in tehnični delavci, ki so zaposleni vsaj za polovični delovni čas. Tudi slednji prispevajo 20 odstotkov glasov.

Kako lahko volim?

Volitve bodo potekale danes od 8. do 16. ure preko sistema SimplyVoting. Za dostop do glasovanja bo potrebno vnesti svoje uporabniško ime in geslo, podrobna navodila pa najdeš na spletni strani.Uni v Lj ponoči

Za koga naj volim?

Če nisi prepričan, za koga naj voliš, si lahko programe kandidatov ogledaš na spletni strani univerze, prav tako pa so na voljo tudi posnetki predstavitev.

Kakšno univerzo želiš v naslednjih štirih letih? Študent, izkoristi svojo volilno pravico in pojdi volit!

Prejšnji članekIgre, ki bodo postale film ali serija
Naslednji članekTudi ŠOUP nudi finančno pomoč študentom v stiski

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.