Igre, ki bodo postale film ali serija

Filmi, ki so nastali po predlogi računalniške igre, so le poredko na višji kakovostni ravni. Na veliko žalost je velika večina slabih, razlogov pa je več. Vse od nerazumevanja izvornega materiala do zapletov pri filmu. Nekakšno rešitev pa predstavljajo vedno bolj popularne serije, ki bi ponudile globlji vpogled v svet igre oziroma zgodbe. Katere igre bodo v kratkem postale film ali serija brez vprašanj in katere bodo morda to še postale?

Mortal Kombat

16. aprila lahko pričakujemo morda celo najbolj pričakovan film, ki bo posnet po igri. Pretepaški Mortal Kombat je sicer kot film že ugledal luč sveta, a sta bila oba filma slaba. Sam napovednik nam daje veliko upanja, žal pa smo bili že prevečkrat razočarani, da bi brezglavo verjeli.

Mortal Kombat (2021) - Official Red Band Trailer

Without Remorse

Michael B. Jordan, ki ga poznamo iz filmov Creed in Črni panter, bo zaigral kot John Clark v dveh filmih studia Paramount. Posneta bosta po knjigah in igrah Toma Clancyja. Film bi moral biti že zunaj, a je bil zaradi epidemije prestavljen nekam v leto 2021.

Without Remorse - Official Trailer | Prime Video

Uncharted

Odkar so leta 2009 razglasili, da bo igra Nathana Draka postala film, je ta zamenjal že devet režiserjev. Zdaj je jasno, da je film posnel Ruben Fleischer (Venom), glavno vlogo pa bo imel Tom Holland. Igral bo lik Nathana Draka, Mark Wahlberg pa bo prevzel vlogo njegovega mentorja Sullyja. Glavni navdih filma bo igra Uncharted 4: A Thief’s End, izšel pa naj bi v februarju 2022. Po besedah Hollanda je bolje, če nimamo prevelikih pričakovanj.

Sonic 2

Po uspehu prvega filma v katerem je Sonicu glas posodil Ben Schwartz, glavni vlogi pa sta prevzela še James Marsden in fantastični Jim Carrey, ki je zaigral Dr. Robotnika. Drugi del nam bo ponudil še nekaj Sonicovih prijateljev in nove dogodivščine.

Sonic

The Last of Us

Izjemno popularna in odlična igra, ki je s svojim drugim delom razdelila bazo oboževalcev na dva dela, bo dobila svojo serijo. HBO že ustvarja serijo po prvem delu igre, ki pa si bo vzela veliko umetniške svobode. Glavni vlogi bosta prevzela Pedro Pascal in Bella Ramsey, ki ju poznamo iz Igre prestolov in Mandaloriana.

Detektiv Pikachu 2

Še en zelo uspešen prvi del, ki je skupaj s Sonicom dal novega upanja igričarskim filmom. V katero smer bo film, ki je ustvaril izredno zanimiv svet Pokemonov, zašel, ne vemo.

Pikachu

Tomb Raider 2

Prvi del je sicer prejel mešane kritike in bil solidno uspešen v finančnem smislu. Alicia Vikander bo ponovno uprizorila Laro Croft in tako nadaljevala svoje avanture v svetu plenilke grobov.

Minecraft: The Movie

Animiran film nastaja po popularni igri. Najstnica bo poskušala rešiti Overworld pred groznim zmajem. Film bo režiral Peter Sollet, prispel pa bo v marcu 2022.

Borderlands

Film bo režiral Eli Roth, glavne vloge pa so za zdaj pripadle Cate Blanchett, Kevinu Hartu, Jacku Blacku in Jamie Lee Curtis. Potenciala je veliko, talenta tudi nekaj, vprašanje je le, če bo uspelo. Glavno upanje daje scenarij Craiga Mazina, ki je soustvarjal serijo Černobil.

Resident Evil

Predelava filmov in iger bo zaživela na Netflixu. Po šestih filmih z Millo Jovovich, ki so šli od povprečnega do bizarno slabega, bo pod producentskim očesom Jamesa Wanna zaživela nova filmska serija.

Morda bodo ostali v produkciji

Z izjemo treh filmov, ki že imajo svoje napovednike, so tudi zgornji še vedno pod vprašajem.

Metal Gear Solid

Željo po sodelovanju sta izrazila režiser Jordan Vogt-Roberts in Oscar Isaac.

  • Call of Duty
  • Temple Run

Halo

Ideja za film je stara že več kot petnajst let, ko sta bila nanjo pripeta Guillermo del Toro in Peter Jackson. Minilo je že toliko časa, da smo izgubili upanje.

Halo
Halo je vsekakor franšiza, ki bi ji filmska adaptacija dobro dela

Half-Life

Pojavljajo se govorice, da naj bi bil pri filmu vključen J. J. Abrams.

  • Gears of War

God of War

Željo po sodelovanju so izrazili mnogi, med njimi Dave Bautista.

  • Watch Dogs
  • Dante’s Inferno
  • Splinter Cell
  • Ready Player One 2
God of War bi lahko bil fantastičen film
God of War bi lahko bil fantastičen film

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObvezne vaje za vse, ki preživijo preveč časa za računalnikom
Naslednji članekDanes potekajo volitve rektorja Univerze v Ljubljani

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.