Dijaki Gimnazije Celje-Center počitnice preživeli v duhu podjetništva

Gimnazija Celje – Center je ena od razvojnih šol ESS projekta PODVIG in šola koordinatorka strateškega partnerstva programa Erasmus + YESSS (Young Enterpreneurs at Secondary Schools). Na šoli v tem šolskem letu kljub trenutni situaciji pripravljajo več projektov, že drugo leto pa so bili na šoli uspešni na javnem pozivu šolam za dodelitev spodbud, namenjenih izvajanju aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti med mladimi SPIRIT.

Prejšnji teden pa so na šoli v okviru podjetniškega krožka GCC Start Up organizirali podjetniške on-line delavnice, ki so se prelevile v pravi podjetniški počitniški teden, ki je potekal od 23. 10. do 30. 10.

Podjetniški teden so vodili Luka Srbič, mentor podjetniškega krožka, Maja Kosi, mlada podjetnica ter Veronika Rožmanc, industrijska oblikovalka in mlada podjetnica. Pridružili so se jim tudi izkušeni podjetniki, kot so Jose Antonio Morales in Urša Žorž. Delavnic se je udeležilo 34 dijakov, mentorji pa so jih usmerjali skozi korake podjetništva: kako od iskanja ideje priti do pisanja poslovnega načrta ter ga udejaniti skozi poslovni govor.

Mentorica Veronika Rožmanc je podjetniški teden opisala z naslednjimi besedami:

»Učenje ni nujno prijetno, dokler k njemu ne pristopimo prijazno. Izobraževanje ni nujno učinkovito, dokler ni sproščeno. Samo znanje ni dovolj za dosego sanj, če ni prežeto z optimizmom. Širjenje znanja in razgledanosti pa prerasteta v globlje poslanstvo, ko podajanje znanja postane široko dostopno vsakomur, ki je željan znanja in se je pripravljen učiti. Našo ekipo sestavljamo štirje mladi podjetniki, polni pozitivne energije in skrbi da naši mentoriranci združijo prijetno s koristnim in od našega spletnega druženja odnesejo veliko več kot podjetniško znanje.«

Razvoj podjetništva na GCC ostaja pomembna dejavnost, ki dijake vsako leto znova pripravi na izzive aktualnega časa in vedno bolj nepredvidljive prihodnosti trga dela. Zato je še toliko pomembnejše razvijanje sposobnosti, kompetenc in timskega dela v najširšem možnem pomenu.

Prejšnji članekNajvečja in osrednja ustanova na področju laboratorijske medicine Slovenije
Naslednji članek30 stvari, ki se jih moraš znebiti ta mesec

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.