Dobili smo novega predsednika ŠOS-a!

Na včerajšnji 39. seji Skupščine ŠOS, ki je letos zaradi pandemije potekala digitalno, so člani izvolili novega predsednika. Mesto je prevzel Andrej Pirjevec, študent prve stopnje mednarodnih odnosov na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Obenem so potrdili tudi okrnjen finančni načrt ŠOS za letošnje leto.

Andrej Pirjevec je skupščini predstavil svoj načrt predsedovanja. V njem se je zavzel za izboljšanje delovanja ŠOS, znotraj same organizacije in z organizacijskimi oblikami ŠOS. Zavzel se je tudi za sprejem Zakona za urejanje položaja študentov in drugih ukrepov, s katerimi želijo s pomočjo protikoronskih zakonov izboljšati položaj študentov.

Logotip ŠOS-a

Skupščina ŠOS pa je na seji sprejela tudi letošnji finančni načrt. Ta bo v primerjavi z prejšnjim letom manjši za kar 26 odstotkov. Vlada RS je namreč ob podpori poslancev Državnega zbora trajno posegla v prihodke študentskih organizacij.

Novi predsednik Andrej Pirjevec je ob izvolitvi podal izjavo: »Vesel sem podpore Skupščine Študentske organizacije Slovenije pri izvolitvi na odgovorno mesto predsednika ŠOS, ki pa je le prvi med enakimi študenti. Želim, da bi ŠOS v času mojega mandata še naprej ostala odprta, povezovalna in konstruktivna organizacija, katere glas bo kredibilen in upoštevan, tako med študenti, kot v javnosti in med strokovnimi deležniki.«

Novemu predsedniku želimo veliko uspehov na njegovi poti in mu čestitamo za zmago na volitvah.

Moški ploska z rokami, v zraku so konfeti

 

Urednica revije Študent

VIRŠtudentska organizacija Slovenije
Prejšnji članekPrave odločitve za poslovni in poklicni uspeh!
Naslednji članekKrvodajalske akcije v marcu 2021

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.