Fakulteta, ki zdravje postavlja na prvo mesto

Se odločaš, kam bi šel na fakulteto? So ti blizu skrb za ljudi, fizična aktivnost in zdrav način življenja? Pridruži se nam na Fakulteti za vede o zdravju, ki spada pod Univerzo na Primorskem. Študenti se med študijem temeljito usposobijo za strokovno delo na različnih področjih, študij na obali pa s seboj prinaša prav poseben šarm.

Izbiraš lahko med različnimi študijskimi programi prve, druge in tretje bolonjske stopnje:

  • zdravstvena nega
  • prehransko svetovanje – dietetika
  • aplikativna kineziologija
  • fizioterapija

Laboratorijske vaje

Na Fakulteti za vede o zdravju poudarjajo pomembnost prakse, ki je na drugih študijih pogosto pozabljena. Teoretična znanja, ki se jih študenti naučijo na predavanjih, tako dopolnijo z vajami v specialnih učilnicah, laboratorijih in v simulacijskem centru za zdravstveno nego. Ta je prav poseben, saj se v njem poučuje splošna in kritična obravnava bolnikov.

Poleg predavanj se veliko vaj izvaja v učnih zavodih fakultete v vsej primorski regiji. Fakulteta sodeluje tudi s sorodnimi fakultetami, tako v Sloveniji kot v tujini. Profesorji spodbujajo mednarodno mobilnost, ki študentom omogoča nepozabne izkušnje. Pozabi na dolgočasna predavanja v prašnih učilnicah, tukaj je teorija tesno prepletena s prakso.

Dva moška izvajata fizične vaje

Na Fakulteti za vede o zdravju je praksa že od začetka del študija, kar se izraža tudi v sloganu »Življenju dodajamo znanje!«. Če razmišljaš o karieri v zdravstvu in si navdušen nad življenjem ob obali, je študij na tej fakulteti prava izbira zate. Naučil se boš ogromno novega, kar ti bo prišlo še kako prav na tvoji poklicni poti.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPeticija proti uničevanju javnega visokega šolstva in znanosti
Naslednji članekIzberite študij na Fakulteti za pomorstvo in promet, UL v Portorožu
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.