Sponzorirano

GDPR in tvoje ocene

Sponzorirano

Sicer je pred tabo res še dober mesec in pol počitnic, a naslednja novica zna pomembno krojiti prihodnje šolsko leto in odnose s tvojimi starši.

Nova uredba o varstvu osebnih podatkov Evropske unije prinaša novosti in spremembe tudi v šoli in ima tako neposreden vpliv na dostop do ocen, ki jih pridobiš. S 1. septembrom 2018 bodo starši, v kolikor si že polnoleten, za vpogled v tvoje ocene in druge podatke o vzgojnih ukrepih, potrebovali dovoljenje. Sprememba sicer ni povsem nepričakovana, saj se srednje šole že zdaj držijo različnih pravilnikov in zakonov za objave in zaščito osebnih podatkov otrok pa vendar, z njo se odpira mnogo vprašanj. Tako šole najbolj skrbi pravilo, da bo osemnajstletnik lahko sam opravičeval svojo odsotnost od pouka, starše pa zaupanje.

Sponzorirano

V izogib nevšečnostim v odnosu s starši ali učitelji je ključnega pomena komunikacija. S starši se pogovori o pomenu varovanja tvojih podatkov v šoli, dovoli, da ti tudi oni predstavijo svoj pogled na te spremembe in dogovorite se za skupno rešitev. Omembe vredno je tudi dejstvo, da polnoletnost ni v neposredni povezavi s samostojnostjo in da starši v večini primerov 18. letnikom tako še vedno predstavljajo izhodišče za vzdrževanje in oporo.

Konec koncev se učiš za svoje dobro in s prikrivanjem morebitnih slabih ocen tako ne povzročaš le sivih las svoji mami, temveč škodiš samemu sebi in svoji prihodnosti.

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version