Hiša SRCE razpisuje 4 prosta mesta za študente v stiski

Plakat z razpisom

Vsi vemo, da plačevanje najemnine ni preprosto. Cene gredo samo še gor, za svoj denar pa dobiš vedno manj. Za študente je to še posebej slabo, ker so študentska dela večinoma slabo plačana, da ne omenjamo, kako naporno je delati ob študiju.

Če si se znašel v stiski in ne veš, kje bi stanoval ta semester, je tale razpis kot nalašč zate. Študentska hiša SRCE namreč razpisuje 4 prosta mesta, ki so namenjena bivanju študentov v socialni stiski. Hiša se nahaja na Kersnikovi 4 v Ljubljani.

Študenti so nastanjeni v dvoposteljnih sobah, delijo si kopalnico, kuhinjo in dnevno sobo. Najemnine ni treba plačevati, moraš pa pokriti stroške bivanja v vrednosti 50 evrov na mesec. Študenti lahko v hiši preživijo en semester študija, med katerim se lahko v miru posvetijo študijskim obveznostim brez večjih skrbi glede najemnine.

Na razpis se lahko prijaviš, če izpolnjuješ naslednje pogoje:

  • imaš status študenta na visokošolskem ali višješolskem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in nisi v rednem delovnem razmerju,
  • si prvo leto brez statusa študenta, ampak si še vedno vpisan na visokošolski ali višješolski zavod članice ŠOU v Ljubljani (»pavziraš«) in nisi v rednem delovnem razmerju ali prijavljen na Zavodu RS za zaposlovanje v evidenco brezposelnih oseb.

Za podrobne informacije si preberi razpis, kjer so zapisane vse podrobnosti glede prijave in dokazovanja upravičenosti do bivanja. Če imaš še kakšna podrobnejša vprašanja, se obrni na Študentsko svetovalnico. Pišeš lahko na tilen@svetovalnica.com ali pokličeš na telefonsko številko 01 438 02 51.

Urednica revije Študent

VIRŠtudentska svetovalnica
Prejšnji članekFakulteta za dizajn – študij, kjer kreativnost ne pozna meja!
Naslednji članekSpoznavanje znanosti skozi podcaste

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.