Intervjuji s študenti: o študiju, hobijih in prihodnosti s Savinjčanko, ki študira v Ljubljani

preiskava ustreznosti živil

Na sončno sredo sem v kafiču na sončku ob skodelici kave poklepetala s kolegico, študentko Ino. Ina je ambiciozno, prijetno dekle z jasnimi cilji. Letos je študentka drugega letnika na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, razmišlja pa že o podiplomskem študiju.

Kaj študiraš, zakaj si se odločila za ta študij?

Trenutno študiram živilstvo in prehrano na Biotehniški fakulteti. Sicer je bila to moja druga izbira (prva je bila mikrobiologija), kljub temu me vsebine na tej smeri zelo zanimajo, še posebej prehrana. Všeč mi je raznolikost, saj se na magisteriju lahko usmeriš ali na živilstvo ali na prehrano, ki sta si po delovnem okolju in vsebini drugačni.

Naštej dve dobri in dve slabi stvari glede študija na tem faksu.Raziskovalka v laboratoriju

Najraje imam laboratorijske vaje, saj je veliko samostojnega dela, pri čemer nabiram izkušnje za nadaljnje delo. Vaje so raznolike, zanimive in poučne. Vsi asistenti odlično in razumljivo podajajo snov ter z veseljem pomagajo, če imaš kakšna vprašanja. Všeč mi je lokacija fakultete, saj je poleg nje ozek potoček, ob potočku pa kolesarska pot in pot za pešce za sprehod in sprostitev.

Ker imamo veliko laboratorijskih vaj, je urnik pogosto razporejen po večini dneva, posledica tega pa je lahko neoptimiziran prosti čas in posledično utrujenost. Naša fakulteta je locirana malo izven centra Ljubljane, kar je nepriročno takrat, ko imaš med vajami prosti čas.

Koliko časa ti vzame učenje za izpite?Na splošno se intenzivno učim vsaj deset dni pred izpitom.

Odvisno od predmeta, vendar na splošno se intenzivno učim vsaj deset dni pred izpitom, tudi sprotnega dela ne zanemarjam. Za predmet se učim približno uro in pol do dve uri dnevno,  seveda pa je to odvisno od težavnosti predmeta in količine snovi.

Ali bi ta študij/fakulteto priporočila drugim?

Da, če vas smeri na tej fakulteti le zanimajo ?.

Kaj pri študiju pogrešaš?

Predvsem bolj strnjen urnik brez pavz, da bi tako končali prej. Drugače pa je naš faks super!

Super!

Ali imaš ob študiju čas za službo?

Med tednom ne, saj nimam veliko časa zaradi učenja in sprotnega dela, med vikendom pa je časa več kot dovolj, saj si organiziram študijske obveznosti tako, da poskušam čimveč narediti med tednom.

S čim se ukvarjaš izven faksa?Hodim na pilates v Rožni dolini.

Rada se ukvarjam s športom, saj me sprosti in mi zbistri glavo. Najraje hodim v hribe, predvsem med vikendi. Hodim pa tudi na pilates v športni dvorani Rožne doline.

Kako si zadovoljna z utripom tvojega študijskega mesta?

Malo hodim po mestu, zato sem večino časa na faksu ali v stanovanju. Na faksu pa sem zadovoljna, saj so tako profesorji kot študenti zelo prijetni, komunikativni, prilagodljivi in razumni. Všeč mi je vzdušje predvsem zaradi prijaznih in dobrih ljudi na faksu.

Kje se vidiš čez 2 in kje čez 10 let?

Čez dve leti bom še vedno študentka, ki pridno dela magisterij, čez deset let bi pa po najboljšem scenariju delala v kakšnem laboratoriju in preverjala zdravstveno ustreznost živil ?.

Pravo ime in podatke o študentih, s katerimi smo opravili intervjuje, zaradi varovanja osebnih podatkov hranimo v uredništvu. 

Prejšnji članekHitrejša rast las in nohtov? Ja, prosim!
Naslednji članekKrvodajalske akcije v novembru 2019

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.