Izteka se drugi prijavni rok za tujce na UP, kako je na UM?

Univerza na Primorskem

Univerza na Primorskem, KoperDrugi prijavni rok za tujce iz držav nečlanic Evropske unije in Slovence brez slovenskega državljanstva v študijskem letu 2020/2021 se je pričel že 5. junija, zaključi pa se 24. julija.

Na spletni strani univerze je objavljen seznam dodiplomskih študijskih programov s prostimi vpisnimi mesti. Tabela prostih mest je dostopna v tem dokumentu.

Kandidati za študij svoje prijave oddajo elektronsko preko spletnega portala eVŠ, pri čemer morajo elektronsko izpolnjeno prijavo najprej potrditi, v nadaljevanju pa še lastnoročno podpisati ter jo posredovati na Visokošolsko prijavno-informacijsko službo Univerze na Primorskem po pošti ali skenirano na vpis@upr.si.

Prijave morajo biti popolne poslane do 24. julija. Popolne pa so, ko vsebujejo priložena dokazila o zaključku srednje šole in spričevala zadnjih dveh letnikov.

Univerza v Mariboru

Stavba Univerze v MariboruV Mariboru pa bodo prosta vpisna mesta za drugi prijavni rok objavljena šele 9. septembra. Prijavni rok bo potekal od 9. do 11. septembra 2020.

Drugi prijavni rok poteka neposredno na fakultetah, zato lahko kandidati vse potrebne informacije pridobijo na referatih za študentske zadeve posameznih fakultet.

Prijavo za vpis v 1. letnik dodiplomskih in enovitih magistrskih študijskih programov  kandidati oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Vso zahtevano dokumentacijo morajo do zaključka prijavnega roka poslati ali dostaviti neposredno na fakulteto, na katero se prijavljajo.

Kandidati, ki se prijavljajo brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom), morajo obrazec prijave za vpis poslati elektronsko v eVŠ do 11. septembra, ga nato natisniti, podpisati in poslati fakulteti, skupaj z zahtevano dokumentacijo, priporočeno po pošti do 12. septembra.

Prejšnji članekKako do 1500 evrov v 6 minutah?
Naslednji članekKdaj bosta slovenska satelita končno izstreljena v vesolje?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.