Kako do 1500 evrov v 6 minutah?

Snemanje filma
Filmski festival MUVIT/6X60 najboljšim prinaša denarne nagrade.

S prijavo na MUVIT/6x60 – filmski maraton filmskih ekip in uspešnim vsaj 6-minutnim kratkim filmom. Filmski festival bo potekal že 6. leto, letos med 10. 8. in 12. 8. 2020 preko LIVE dogodka s sklepnim premiernim dogodkom v živo 14. 8. v Cineplexu v Kranju. Svojo ekipo lahko prijaviš do 7. 8. 2020.

60 ur za 6 minut filma

Kamera
Prijavljene ekipe imajo na voljo 60 ur za posnetih 6 minut kratkega filma.

Na filmskem maratonu se prijavljene filmske ekipe soočijo z zahtevno, adrenalina polno in ustvarjalno nalogo: v zgolj 60 urah morajo napisati, posneti, zmontirati in posneti film dolžine od 6 do 9 minut. Vse ekipe morajo pri ustvarjanju upoštevati enake usmeritve (t.j. akcija/stavek/predmet).

Enake usmeritve ponujajo še dodaten užitek ob premiernem ogledu filmov, saj se je izkazalo, da ustvarjalni navdih kljub usmeritvam popelje ustvarjalce na povsem različna področja.

Nagrade?

Največja nagrada je vsekakor zadovoljstvo ob posnetem lastnem kratkem filmu. Za najbolj uspešne pa so na voljo tudi denarne nagrade. Strokovna žirija bo nagradila 3 ekipe, ki bodo dane usmeritve najbolj kreativno uporabile v svojem filmu. V skladu je letos kar 3.000 €. Zlati MUVIT, torej prvouvrščena ekipa, prejme 1.500 €, srebrni MUVIT 1.000 € in bronasti 500 €.

Kje?

kino
Premiera in podelitev nagrad bosta potekali v Cineplexu v Kranju.

Letos se bo dogodek zaradi znanih okoliščin odvil preko LIVE dogodka, ki se ga lahko udeležiš kjerkoli kar od doma. Filme bodo ekipe oddale prek digitalnih kanalov.

Premiera filmov in podelitev nagrad pa bo potekala 14. 8. v Cineplexu v Kranju oziroma alternativno (v primeru zaprtja kinodvoran) prav tako preko LIVE dogodka.

Kje se prijavim?

Na povezavi prijavi svojo ekipo. Do 21. 7. so plačila kotizacij ugodnejša (60 €), do 22. 7. 2020 pa po ceni 85 €. Prijave se zaključijo s 7. 8. 2020. Pričakuješ lahko izjemno filmsko izkušnjo, ki je ne gre kar pozabiti – vsaj tako pravijo udeleženci preteklih MUVIT/6x60 maratonov.

Oglej si lanskoletni aftermovie filmskega festivala, ki je potekal v Novi Gorici. Ekipe, gledalci in strokovna žirija so bili več kot navdušeni.

Muvit Aftermovie 2019 Nova Gorica

Za še več informacij obišči spletno stran dogodka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.