Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka

Univerza v Ljubljani je objavila Javni razpis za podelitev Nagrade dr. Uroša Seljaka. Nagrada je namenjena spodbujanju in podpiranju znanstvenih objav študentov na študijskih programih prve in druge stopnje v Republiki Sloveniji ter spodbujanju mentoriranja študentov.

Kandidata za nagrado lahko predlagajo zgolj posamezniki, ki imajo naziv visokošolskega učitelja ali znanstvenega delavca. Kandidat mora izpolnjevati naslednje pogoje:

  • v času raziskovalnega dela, ki je vodilo do znanstvene objave, mora biti vpisan na prvo ali drugo stopnjo študija na enem od visokošolskih zavodov v Republiki Sloveniji,
  • znanstveno delo študenta mora biti javno objavljeno in ne zgolj dano v objavo.

Rok za prijavo na razpis je 30. 4. 2022, do 23.59 ure.

Prejemnik nagrade bo izbran na podlagi pomena znanstvene objave za nadaljnji razvoj znanosti ali stroke, izjemnosti znanstvene objave z vidika njene inovativnosti in visoke odmevnosti (citiranosti).

Nagrajenec bo prejel listino o priznanju za najboljšo znanstveno objavo študentov prve ali druge stopnje študija in denarna sredstva v vrednosti 10.000 USD, mentor nagrajenca pa prejme posebno plaketo.

Več informacij (vključno s celotnim razpisom) je objavljenih na spletni strani Univerze v Ljubljani.

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekVolitve 2022 – SD: »Dodelitev najvišje prednosti zaposlovanju mladih v nacionalnih in mednarodnih razvojnih okvirih bi morala biti prioriteta.«
Naslednji članekTerapija z videoigrami ali kako zdravstvena stroka namerava uporabiti videoigre za zdravljenje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.