Javni razpis za program Fulbright za leto 2023

Štipendije programa Fulbright za leto 2023 so namenjene vsem udeležencem programa, in sicer slovenskim državljanom za gostovanje v ZDA in ameriškim državljanom za gostovanje v Sloveniji.

Državljani Republike Slovenije (RS) lahko za gostovanje v ZDA pridobijo:

  • sredstva v višini vrednosti najugodnejše povratne letalske vozovnice za ekonomski razred od RS oziroma izjemoma drugega bližnjega letališča do ustreznega letališča v ZDA glede na lokacijo gostujoče ustanove;
  • štipendijo v višini, kot jo določi pristojni organ v ZDA, če ta štipendije ne krije;
  • državljani ZDA lahko za gostovanje v RS pridobijo sredstva v višini stroškov obveznega zdravstvenega zavarovanja v RS za vsak mesec gostovanja in štipendijo za vsak mesec gostovanja v bruto višini: 850,00 evrov, če gostujejo kot študenti ali 1050,00 evrov, če gostujejo kot raziskovalci.

Vrednost razpisa je 130.000,00 evrov.

Rok prijave je do porabe sredstev oziroma najkasneje do vključno 27. 9. 2024. Prijave morajo biti predložene Javnemu štipendijskemu, razvojnemu, invalidskemu in preživninskemu skladu Republike Slovenije, Dunajska 20, 1000 Ljubljana, s pripisom »Fulbright 2023 – 318. JR«.

Dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu: ad-futura@sklad-kadri.si; in na telefonski številki: 01 434 10 86.

Prejšnji članekPalmino olje – zakaj je tako osovraženo?
Naslednji članekRahela Vilar: »To je dokaz, da dvigovanje uteži sploh ni tako statičen šport«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.