Je Univerza v Mariboru dovolj inkluzivna?

Headquarters of the University of Maribor, Slovenia. Front view.
Foto: Panama7 iz iStock

Univerza v Mariboru ima v obtoku dva vprašalnika o inkluzivnosti, ki bosta univerzi pomagali pri ustvarjanju enakovrednih in čim boljših možnosti za uspešen študij vseh študentov in študentk. S pomočjo anonimnih vprašalnikov želijo tako vzpostaviti še bolj ustrezne pogoje za kakovosten študij. Kako lahko tudi ti pripomoreš k temu?

Ustvarjanje pogojev za enakovreden in kakovosten študij na UM

»Na Univerzi v Mariboru se trudimo ustvarjati pogoje za kakovosten in enakovreden študij za vse študente. Z izvajanjem ustreznih prilagoditev in podpornih storitev poskušamo študentom Univerze v Mariboru omogočiti čim bolj enakovredne in čim boljše možnosti za uspešen študij,« so zapisali pri Univerzi v Mariboru.

Tako sta vse do 17. novembra 2022 odprta dva vprašalnika UM. To sta Vprašalnik za ocenitev inkluzije (vključenosti) študentov v študijski proces 2021/22 in Vprašalnik za ocenitev vključenosti študentov s posebnimi potrebami v študijski proces.

Vprašalnika Univerze v Mariboru

Vprašalnik za ocenitev inkluzije (vključenosti) študentov v študijski proces 2021/22 je namenjen vsem študentkam in študentom.

Vprašalnik Univerze v Mariboru
Vprašalnik Univerze v Mariboru Foto: on um

Vprašalnik za ocenitev vključenosti študentov s posebnimi potrebami v študijski proces je namenjen izvajalcem pedagoškega procesa. »Na osnovi vaših odgovorov bomo prepoznali uspešnost vpeljanih ukrepov za izboljšanje inkluzije ter morebitne preostale izzive poučevanja in sodelovanja študentov s posebnimi potrebami. Vaše sodelovanje v raziskavi je ključno, saj bo lahko Univerza v Mariboru na ta način tudi v bodoče uvajala spremembe in novosti, ki so potrebne za izboljšanje zagotavljanja vključenosti študentov s posebnimi potrebami v študijski proces,« so zapisali.

Vprašalnik Univerze v Mariboru
Vprašalnik Univerze v Mariboru Foto: on um

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPriljubljeno pretočno platformo lahko dobiš noro ceneje
Naslednji članek10 presenetljivih dejstev o TikToku
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.