Jeseniška bolnišnica potrebuje pomoč!

Vsi vemo, da razmere v zdravstvu že v predkoronskih časih niso bile rožnate. Epidemija pa je to še poslabšala in številne bolnišnice pokajo po šivih. Kadra ni dovolj, število zasedenih postelj narašča, zaposleni so izmučeni.  

Med take spada tudi Splošna bolnišnica Jesenice, ki je na svojem Facebook profilu objavila poziv za pomoč. Iščejo dijake (3. in 4. letniki) in študente zdravstvene nege za pomoč pri delu na bolniških oddelkih. 

Bolnišnica ima sicer objavljenih tudi kar nekaj razpisov za prosta delovna mesta, saj jim kronično primanjkuje osebja. Za normalno delo bi trenutno potrebovali še 40 medicinskih sester, je za RTV Slovenija povedala vodja službe za organizacijo in kadre v bolnišnici Tatjana Tušar. 

Zaposleni so preobremenjeni, delajo nadure in so močno utrujeni. Gre sicer za daljši problem, ki ga je epidemija še poslabšala. Na račun pomanjkanja kadra trpijo bolniki, ki dolgo čakajo na obravnavo. Kadra ni, zato iščejo pomoč pri mladih. 

Dijaki in študenti zdravstvene nege so upravičeni tudi do štipendij. Mesečna štipendije za dijake znaša od 75 do 125 evrov, za študente pa od 160 do 320 evrov, odvisno od ocen. Mladi lahko pri njih opravljajo tudi prakso in si na tak način naberejo izkušnje. 

Zainteresirani dijaki in študenti lahko pokličejo na 04 5868 216 ali pišejo na kadri@sb-je.si. Če poznaš koga, ki bi ga to delo zanimalo, mu posreduj sporočilo in pomagaj razširiti vest. 

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPivo in modri sir gresta z roko v roki že 2700 let
Naslednji članekObišči najstarejšo gostilno v Šentrupertu!
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.