Kaj bo z vozovnicami, ki jih ne koristimo?

vlak in avtobus na postaji

Veliko število dijakov in študentov se izobražuje v drugem kraju, kjer prebivajo, in tako že tri mesece ne uporabljajo subvencioniranih vozovnic, saj slovenski izobraževalni sistem poteka na daljavo. Po poročanju portala 24 ur, na pristojnem ministrstvu odgovarjajo, da bodo ravnali podobno kot v prvem valu, saj se je takšna rešitev izkazala za ustrezno.

Na infrastrukturnem ministrstvu so 18. novembra izdali sklep o podaljašnju veljavnosti terminskih vozovnic, med katere sodijo tudi letne vozovnice. Za slednje je v sklepu zapisano, da jih bodo podaljšali do 31. avgusta.

Kot še poročajo, na infrastrukturnem ministrstvu pojasnjujejo, da bo, zaradi nepredvidljivega poteka epidemije in obdobja izvajanja pouka na daljavo, obračun dejanske uporabe vozovnic narejen po poteku obdobja veljavnosti za posamezno vozovnico. Za uporabnike letnih vozovnic je predvideno vračilo kupnine za mesece, ko se javni prevoz ni izvajal oziroma uporabniki niso koristili vozovnic, ker je potekal pouk ali študij na daljavo.

»Druge vozovnice (mesečne, polletne vozovnice) se bodo urejale s podaljševanjem obdobja veljavnosti, da bo uporabnik dobil ustrezno obdobje veljavnosti glede na plačilo. V primeru, če to ne bi bilo možno, bodo potniki dobili ustrezen dobropis, ki ga bodo lahko uveljavili za nakup novih vozovnic (tudi za naslednje šolsko leto) ali pa bodo dobili izplačano vrednost dobropisa,« so še zapisali na infrastrukturnem ministrstvu.

Tilen Kemperle
+ objave

Novinar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.