Kako ostati organiziran in zbran ob študiju od doma?

V zadnjih tednih se je za mnoge študente začel online študij. Kar je lahko za mnoge kar velik zalogaj, kajti treba si je organizirati čas in vzeti stvari v svoje roke.

Določi si čas študiranja

Dobra stvar študija na daljavo je to, da si lahko v veliko primerih sam narediš urnik in sam postaneš gospodar svojega časa. Je pa to tudi slabost, kajti če ne znaš dobro razpolagati s časom, boš težko prišel v rutino in naredil vse obveznosti v času. Zato je najbolje, da si določiš ure v dnevu, ko boš delal za faks, in ta čas seveda tudi upoštevaš.

Distrakcije …

Študij od doma je lahko tudi težek, ker imaš vsepovsod neke distrakcije. En trenutek te mama kliče iz kuhinje, že takoj naslednjo minuto pa oče zahteva, da mu pomagaš na vrtu. A samo zato, ker si doma, še ne pomeni, da nimaš dela. Zato ure, ki si si jih določil za delo za faks, sporoči družinskim članom in se zapri v sobo, na vrata pa si napiši listek »sem na faksu, ne moti!«

do not distrub napis

Pospravljena miza

Ker imaš zdaj več časa, si pospravi pisalno mizo in tako poskrbi, da ne boš nenehno iskal listov med online predavanjem. Čista miza pomeni jasnejše misli.

Ne jej med predavanji

Četudi se ti zdi, da je tisto predavanje res brezvezno, ga poslušaj. V domačem okolju se je toliko težje zbrati, zato poskrbi, da si omejiš disktrakcije, kar pomeni nič zajtrka med jutranjimi predavanji.

Beleži si obveznosti

Oddaja nalog, novi termini predavanj, novi roki za oddajo seminarskih nalog … vsi ti datumi so se čez noč spremenili in novi te čakajo v kopici mailov, ki so se porazgubili v tvojem inboxu. Pojdi nazaj in si zapiši obveznosti na list ter odkljukaj tiste stvari, ki si jih že storil. Tako boš imel popolen pregled nad obveznostmi in težje boš kaj izpustil.

Prejšnji članekRazlika med psihopatom in sociopatom
Naslednji članekTe skrbi, da si okužen? Diagnozo lahko dobiš kar preko Messengerja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.