Te skrbi, da si okužen? Diagnozo lahko dobiš kar preko Messengerja

Tvoj najboljši FB prijatelj v tednih karantene bo gotovo Vid. Si ga že dodal? Če ne, to lahko storiš na njegovem Facebook profilu.

Kdo (kaj) je Vid?

Vid je klepetalni robot (chatbot), s katerim lahko komuniciraš kar preko Facebookovega Messengerja, dosegljiv pa je 24 ur na dan.

O čem lahko textaš z Vidom?

Če se odločiš, da ga klikneš, ti bo velikodušno ponudil pomoč. Preko kratkega vprašalnika, ki ti ga bo ponudil v reševanje, bo glede na tvoje odgovore ocenil tvojo stopnjo tveganja za okužbo s koronavirusom. Z veseljem ti bo tudi svetoval, kako se pred okužbo uspešno zaščitiš ter ti ponudil mnogo drugih koristnih in verodostojnih informacij o koronavirusu in preprečevanju njegove širitve.

Vid Corona Bot
Foto: Facebook.

Čeprav Vidovo mnenje ni zdravniško, te bo, če bo glede na tvoje odgovore sklepal, da si okužen, usmerjal naprej. Povedal ti bo vse o postopku samoizolacije, primernih kontaktih, ti odsvetoval direkten obisk zdravstvenega doma in te usmeril proti najbližji vstopni točki, če te tja slučajno napoti tvoj osebni zdravnik.

Vid – glas NIJZ

Vidovi odgovori so skrbno zasnovani na podlagi strokovnih smernic NIJZ in se redno posodabljajo, da so vedno v koraku z aktualno situacijo in smernicami. Zato te bo tudi on vztrajno pozival, da ostaneš doma in tako ohranjaš nizko tveganje za okužbo. Vesel pa bo, če mu glas o pomenu samoizolacije pomagaš širiti tudi ti.

Napotki za samoizolacijo

Publiée par Vid – Corona Bot sur Dimanche 15 mars 2020

Prejšnji članekKako ostati organiziran in zbran ob študiju od doma?
Naslednji članekKako praznovati rojstni dan v času karantene

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.