Kako si olajšati študijsko leto

Pa se začenja še eno študijsko leto. Še enkrat si lahko rečeš, da se boš sproti učil, da si boš urejal zapiske in da letos pa res brez špricanja. Zveni znano, kajne? Spodaj si preberi nekaj namigov, ki ti bodo te namene pomagali uresničiti.

Nazaj v šolo

Beležka/koledarček/agenda

Sprotno učenje, pisanje seminarskih nalog in esejev ter delanje morebitne domače naloge (hello Filofaks) bo veliko lažje, če boš vedel, kdaj moraš kaj narediti. Razni rokovniki so uporabni prav za vse: za beleženje izpitov, ki so cele mesece oddaljeni, in za zapisovanje vsakodnevnih opravil.

Dekle piše v rokovnik
Rokovnik je nepogrešljivi del študentskega življenja.

Rutina

Poskusi se spraviti v vsaj približno rutino. Faks se ne konča, ko profesor reče nasvidenje, temveč ko si ti z vsem na tekočem. Ko prideš domov ali med prostimi urami pri sošolcu preveri tisti odstavek, ki si ga prespal, in pogooglaj, kar ti ni bilo jasno. Tako bo tisto resno učenje pred izpitom potekalo veliko hitreje.

Računalnik, telefon, beležka
Rutina je nekaj neprecenljivega.

Kaj pa špricanje?

To je skoraj neizogibno, kajne? Poskusi vsaj premisliti, ali je res vredno. Če gre za brezvezno branje s powerpointa, verjetno je. Če pa gre za vaje ali za kvalitetno predavanje, poskusi iti, tudi če z mačkom. Verjetno ti bo na koncu bolj žal, če ne boš šel. Še vedno lahko spiš popoldne.

Moški s steklenico
Po prekrokani noči se zdi nemogoče iti na faks; a velikokrat je vredno.

Pa uspešno študijsko leto! ?

Prejšnji članekTop slovenski planerji za novo študijsko leto (posodobljeno 2022)
Naslednji članekKo 29 milijonska afera ne poneha

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.