Kje dobiti študijsko literaturo?

Novo študijsko leto je pred vrati in treba je nakupiti vse, kar ti bo v pomoč skozi leto. Zvezke, nalivnike, torbe in podobno je enostavno najti in cena je vedno prijazna uporabniku. Kaj pa učbeniki in ostala študijska literatura? Veliko smeri je takih, ki že (pre)dolgo niso natisnile nove literature. Obenem pa je ta še obvezno čtivo. Kako ga najti in kje ga kupiti?

Drži se seznama literature, ki ga poda vsak profesor. V mislih pa imej tudi nasvete višjih letnikov o pomembnosti vsake knjige, ki je na tem seznamu. Že tutor ti bo večino stvari o tem, kar ti bo olajšalo celotno iskanje. Nekatera literatura se bo skrivala v obliki pdf-jev, skript, knjižic in dejanskih knjig. Pri sebi premisli ali si želiš nove in s tem dražje knjige, ali pa se boš zadovoljil s cenejšo, a rabljeno knjigo.

Knjižnica fakultete ali splošna

To je lahko tvoj prvi obisk, če ne želiš kupiti učbenikov oziroma knjig. Lahko si jih sposodiš in jih vrneš, ko ti niso več v pomoč. To lahko storiš v knjižnici fakultete ali pa kateri koli drugi knjižnici. V pomoč ti bo sistem Cobbis.

Knjigarne

Naj si bo to knjigarna, ki je na fakulteti ali katera druga. Zate bo važno le, da knjigo imajo. Zalogo knjige lahko preveriš na njihovi spletni strani, preko maila ali klica. Tudi osebno se lahko oglasiš in morda najdeš še kaj drugega, kot le tisto določeno knjigo.

Iskanje študijske literature
Iskanje študijske literature

Založbe

Direktno na založbo, ki je izdala knjigo, se lahko obrneš, če knjige nikjer ne najdeš. Pošlji povpraševanje o knjigi ali morebitnem ponatisu. Morda boš imel srečo in se nekje pri njih skriva še tisti zadnji artikel. Ne obupaj pri iskanju.

Višji letniki

Kdo drug pa naj bi imel knjigo, če ne člani iste fakultete ali smeri? Tvoj tutor ti bo verjetno že podal veliko informacij o literature in kje jo najti. Večino skript in zapiskov boš našel v skupinah na FB ter pri višjih letnikih.

Spletne prodajalne in strani

Še pred dražjimi nakupi novih knjig, pa lahko pobrskaš obstoječe spletne strani ali skupine, kjer se prodajajo rabljene knjige. Tam boš našel veliko rabljenih knjig in pogosto se zgodi, da bodo enako ohranjene kot nove. Veliko knjig, zapiskov in skript že obstaja v obliki pdf ali word dokumentov, ki jih najdeš na straneh prav za to.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPridruži se nam na jubilejnem 30. Slovenskem oglaševalskem festivalu!
Naslednji članekSpoznaj tablico, ki ti bo olajšala učenje!

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.