Matura 2020: Izteka se rok za prijavo na jesenski rok

Včeraj so maturanti izvedeli rezultate splošne mature, že danes pa se izteka rok za prijavo kandidatov na jesenski rok splošne mature. Maturantje, ki se bodo prijavili na jesenski rok, bodo pisne izpite opravljali med 24. in 31. avgustom, ustni izpiti pa bodo potekali do vključno 3. septembra na šolah.

Kdo se lahko udeleži jesenskega roka mature?

Jesenskega roka mature se lahko udeležijo tisti, ki spomladanskega roka niso opravili, tisti, ki se na spomladanski rok niso mogli prijaviti, ker so imeli popravne izpite in niso imeli pravočasno zaključenih ocen zadnjega letnika srednje šole, jesenski rok pa je namenjen tudi vsem, ki si morebiti želijo izboljševanja in popravljanja ocen maturitetnih izpitov. 

Pozor! Tudi če popravnih izpitov še nisi opravil in nimaš še zaključenih ocen zadnjega letnika ter jih nameravaš opravljati jeseni, moraš prijavo na jesenski rok mature oddati že zdaj.

učilnica praznaLetošnji maturantje

Je na letošnjo maturo vplival covid-19? Ja in ne. Maturantje so bili zagotovo postavljeni pred velik izziv, a tega (na srečo) ni poznati na uspehu. Letošnje ocene so tako kljub epidemiji primerljive z ocenami preteklih let. Maturo je uspešno opravilo 5222 dijakov, kar znaša 93,92 % dijakov, ki so se na maturo prijavili. To je sicer nekoliko manj kot lani, a kljub dani situaciji so se dijaki odrezali odlično.

Prejšnji članekKdaj in kako opazovati komet Neowise?
Naslednji članekRumenih jopičev ta petek ne bo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.