Rumenih jopičev ta petek ne bo

Včeraj zvečer so Rumeni jopiči, znani podporniki vlade na »petkovih« protestih, na svoji Facebook strani objavili, da je situacija s koronavirusom postala preresna in se zato protestov ta petek ne bodo udeležili.

Facebook objava Rumenih jopičev.
Facebook objava Rumenih jopičev.

»Izvajali bomo RUMENI MONITORING – pomešani med “protestnike” bomo skušali identificirati čim več levih ekstremistov iz vrst javnih uslužbencev, zaposlenih na RTV ter v nevladnih organizacijah financiranih s proračuna. Naj se ve, kdo protestira za naš denar. Preprečili bomo tudi, da bi si še kdo drznil napasti slovenske harmonikaše, kot se je to zgodilo na prejšnjem protestu s strani še enega “lumpenintelektualca”,« so zapisali pod objavo. Ali potem razlog za odsotnost ta petek ni koronavirus?

Omenili so tudi napad na slovenskega harmonikarja, ki naj bi ga napadli protestniki. Šlo naj bi za slovitega harmonikarja ob Tromostovju, ki je znan po tem, da izkazuje nestrpnost do drugačnih. Napad je bil v resnici le ploskanje in žvižganje med harmonikarjevim igranjem.

Namen je dosežen

V objavi navajajo tudi, da je njihov namen dosežen, saj so protesti izgubili zagon in da je ideološka sredica protesta izgubila podporo povprečnega protestnika. Torej je bil namen rumenih jopičev zatiranje protestov in ne protestirati proti »komunizmu« ter drugim totalitarističnim ideologijam, kakor bi dali misliti njihovi napisi?

Facebook objava Rumenih jopičev.
Facebook objava Rumenih jopičev.

»Ostalo je samo še trdno jedro ideološko zaslepljenih osebkov, ki jih ne bo spametoval ne koronavirus ne nič drugega, z izjemo pendreka.«

Facebook objava Rumenih jopičev.
Facebook objava Rumenih jopičev.

Poleg drugih objav na njihovi Facebook strani zasledimo objavo, v kateri Rumeni jopiči trdijo, da stojijo za konvencionalnega delavca, ki ustvarja dodatno vrednost in da so oni (poleg policije) zaslužni, da fašisti v Antifi (okrajšava za anti–fašiste) niso razbili in opustošili prestolnice.

Prejšnji članekMatura 2020: Izteka se rok za prijavo na jesenski rok
Naslednji članekKronika vojne od leta 1914 do danes, zbirka največjih morij prejšnjega in tega stoletja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.