Kronika vojne od leta 1914 do danes, zbirka največjih morij prejšnjega in tega stoletja

Kronika vojne od leta 1914 do danes je zbirka pričevanj, poročil in dogodkov, ki so naredili 20. stoletje eno najbolj krvavih. Zbirko je ustvaril Duncan Hill in jo oplemenitil še s fotografijami iz arhiva časopisa Daily Mail.

Naslovnica knjige Kronika vojne od leta 1914 do danes
Več kot 300 strani dolga knjiga je polna gradiva za zgodovinske navdušence.

Tako nas kronika popelje od 1. svetovne vojne do današnjih konfliktov. Same fotografije so odlično izbrane in prikažejo uničujočo silo vojne pa tudi, da ne gre samo za številke in statistike. Da so vojno trpeli in pretrpeli ljudje z obrazi, sanjami, upi in ljubljenimi.

GIF vojakov, ki se vkrcavajo na ladijo.
Da so vojno trpeli in pretrpeli ljudje z obrazi, sanjami, upi in ljubljenimi.

Kakor, da bi gledali dokumentarec

Besedilo kronike je jedrnato in kratko, tako da lepo sovpada s fotografskim materialom in bralca popelje na informativno popotovanje, ki je podobno gledanju dokumentarca. Znotraj zbirke pa naletimo tudi na manj znane konflikte, ki jih zgodovinopisje velikokrat izpusti, kot na primer grška državljanska vojna, ali pa na turško invazijo Cipra.

Knjigo bi priporočil vsem, ki jih zanima zgodovina oziroma zgodovina vojne. Prav tako je knjiga primerna za nekoga, ki bi rad utrdil znanje o dogodkih 20. stoletja ali pa goji zanimanje za vojno novinarstvo.

Recenzijo je omogočila: založba Morfem

Prejšnji članekRumenih jopičev ta petek ne bo
Naslednji članekStoletnica prvega doktorata Univerze v Ljubljani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.