Možnosti bivanja med študijem

Do začetka študija nas loči še en mesec, zato se pozanimaj o možnosti bivanja med študijem, če si še nisi uredil svojega začasnega doma.

Študentski domovi

Najcenejša in najbolj očitna izbira. Na internetu si lahko pogledaš svoje možnosti. Večina je narejenih tako, da sta v sobi dva ali trije. si deli več sob skupaj. Spet drugi so narejeni v stilu apartmaja. Dve ali tri sobe ter skupna kuhinja in kopalnica. Če si pa želiš biti sam v sobi, pošlji vprašanje študentskemu domu in preveri svoje možnosti.

Študentske hiše

To bi lahko opisal kot manjši študentski dom. Stanovanjska hiša, oblikovana kot dom za študente. Majhno in prijetno, najverjetneje z nekaterimi skupnimi prostori. Cena je malce višja, če pa ti bo všeč in nimaš omejitev, je to kot nalašč zate.

Stanovanje

Vedno imaš možnosti biti v stanovanju v mestu študija. Na Facebooku je več skupin kjer iščejo cimre ali sostanovalce. Cene so zelo različne, tako da poglej, kaj ti najbolj ustreza. Preveri tudi možnost subvencije za bivanje.

Subvencija za bivanje

Ker velikokrat zmanjka prostora v domovih, ti država lahko subvencionira bivanje drugod. Izpolniti moraš prošnjo za subvencionirano bivanje na portalu eVŠ in jim jo poslati nazaj. Lahko pa jo tudi odneseš osebno.

Vsaka možnost bivanja ima svoje prednosti in ti bo prinesla nepozabne spomine. Sam si izberi, kaj točno želiš, in srečno ob iskanju tvojega začasnega doma.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPeščene plaže, prijazni receptorji in žuri do zjutraj: 1. del
Naslednji članekNov svetovni rekord – s kolesom 280,5 km/h!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.