Peščene plaže, prijazni receptorji in žuri do zjutraj: 1. del

Štirje prijatelji, ki smo raziskali že večino Italije, Češko, Slovaško in Madžarsko, smo se tokrat odpravili malo dlje: na Portugalsko. Čudovita dežela nam je ponudila mnogo; od kopanja v Atlantskem oceanu do čudovitih razgledov in nočnih zabav, ki se redko začnejo pred tretjo zjutraj. Priporočam!

Kako do tja?

Naša prva ugotovitev: tokrat ne bo šlo s Flixbusom. Torej na letalo. Izbrali smo kar portugalskega prevoznika in poleteli z letom iz Budimpešte. V Ljubljani smo bili že ob enih zjutraj ter po šesturnem »spanju« na Flixbusu do Budimpešte z nekaj truda le našli madžarsko letališče in s prijaznimi hostesami odleteli do portugalske prestolnice.

Lizbona

Prvi šok ob pristanku je bila ugotovitev, da Portugalska le ni tako vroča kot smo si predstavljali, saj z morja ves čas močno piha. Naslednji »šok« pa je bil več kot odličen hostel Sant Jordi, v katerem smo preživeli naslednjih nekaj dni.

Prijetni receptorji so nam kar takoj postregli z welcome shotom ter nam na zemljevidu pokazali idealne razgledne točke in znamenitosti čudovitega mesta. Njihova navodila smo seveda upoštevali in še isti dan večer preživeli na razgledni ploščadi, naslednje dni pa v centru mesta.

Razgled na portugalsko mesto Lizbona
Naša prva destinacija je bila Lizbona.

Casccais in Cabo da Roca

Izleta, ki se splačata iz Lizbone, sta med drugimi obisk plaže v mestu Cascais ter ogled najzahodnejše točke Evrope na rtu Cabo da Roca. Oboje je mogoče z vlakom oziroma z avtobusom.

Ker Portugalska ne meji na toplo Jadransko morje, ampak na mrzel Atlantski ocean, nam je v Casscaisu prijal le tek v morje ter še hitrejši tek nazaj. ?

Popoldne smo se odpravili pozdravit še na zahod, in sicer na najzahodnejšo in verjetno tudi najbolj vetrovno točko Evrope s prelepim razgledom.

Obmorsko mesto Cascais v bližini Lizbone.

Pot smo nadaljevali proti severu. Več si boš lahko prebral v 2. delu potopisa.

Prejšnji članekSladoled po domače
Naslednji članekMožnosti bivanja med študijem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.