Sladoled po domače

Sladoled v posodi z dekoracijo.

Obožuješ sladoled, ne pa kalorij, ki pridejo z njim? Zate imamo rešitev. Sladoled po domače lahko narediš z eno samo sestavino!

Kaj potrebuješ: močan električni mešalnik, banane, skrinjo.

Kako se lotiš: vzameš nekaj banan (2–4), bolj kot so zrele, boljše so. Narežeš jih, daš v zmrzovalnik za 1 do 2 uri, potem pa jih zmešaš v mešalniku. To je to, tako preprosto je.

Še nekaj dodatnih nasvetov:

  • Če se banane nočejo zmleti, lahko dodaš malo mleka ali vode.
  • Eksperimentiraj! Dodaj jagode, ali koščke čokolade, možnosti so neskončne.
  • Ko banane zmešaš, bo sladoled bolj tekoč. Če želiš, da se strdi, ga preprosto daš v posodo in za 1 uro postaviš v zmrzovalnik.
Prejšnji članekKotički sosednje Hrvaške, ki jih je vredno obiskati.
Naslednji članekPeščene plaže, prijazni receptorji in žuri do zjutraj: 1. del

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.