Nahtigalove in dekanove nagrade 2019/2020

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani vsako leto v okviru Tedna Univerze v Ljubljani predstavi prejemnike študentskih nagrad njihove fakultete. Letos to na žalost ni bilo možno v živo, zato so predstavitve nagrajenih del objavili v kombinaciji videov in opisov.

Prejemnike najvišje nagrade za študente filozofske fakultete je najprej nagovoril dekan prof. dr. Roman Kuhar. Dobitnike je pohvalil kot tiste, ki so »pogledali čez rob«, čestital jim je in predal nekaj pozitivnih misli.

Nahtigalove in dekanove nagrade 2020 - nagovor dekana, prof. dr. Romana Kuharja

Nagrajence je naslovil še izr. Prof. dr. Damijan Štefanc, ki si je zaželel, da bi bilo srečanje v živo in potrdil, da živimo v težkih razmerah. In da točno te razmere potrebuje intelektualce, kot so prejemniki nagrad.

Nahtigalove in dekanove nagrade 2020 - slavnostni nagovor, izr. prof. dr. Damijan Štefanc

Dobitnici Nahtigalove nagrade sta Hana Ostan Ožbolt z njenim magistrskim delom Trienale sodobne (slovenske) umetnosti – U3 in pa Nastja Slavec z magistrskim delom To have’ Irish in Corca Dhuibhna: Language ideologies and practices in a minority language / »Imeti irščino« v Corca Dhuibhnu: Jezikovne ideologije in prakse v manjšinjski jezikovni skupnosti.

Dekanove nagrade so prejeli Anja Pia Biščak, Nena Bobovnik, Katja Dragoljević, Patricija Frlež, Žan Korošec, Neža Lukančič, Neža Podlogar, Ivan Smiljanić, Marko Stanojević, Sergej Valijev in Katja Zupančič.

Čestitamo vsem!

VIRFilozofska fakulteta
Prejšnji članekSončeva pega brez primere, posneta v visoki ločljivosti
Naslednji članekTelefon družine P40 in prenosnik MateBook X Pro sta neločljiv par

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.