Nepovratna denarna pomoč za študente v stiski Fundacije Študentski tolar

Fundacija Študentski tolar z novim razpisom denarne pomoči za študente v stiski
Fundacija Študentski tolar z novim razpisom denarne pomoči za študente v stiski Foto: coyot on pixabay

Fundacija Študentski tolar je objavil nov poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo merila tega poziva. Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 200 ali 300 €. Preveri pogoje in vse ostale informacije o razpisu za dodelitev nepovratne denarne pomoči.

Dodelitev nepovratne denarne pomoči

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, ki je nastal kot del sodelovanja z Zvezo ŠKIS pri izvedbi Škisove tržnice v letu 2022, je reševanje trenutne socialne stiske študentov. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani ter s tem prispevati k zmanjšanju izgube dohodka študentov v stiski.

Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 200 ali 300 €.

Rok za predložitev vlog je do vključno 30. 6. 2022 (velja poštni žig) oz. najkasneje do porabe sredstev po tem pozivu.

Vse informacije o pogojih za prijavo na razpis, obveznih prilogah in izbirnem postopku, najdeš na spletni strani Študentskega tolarja.

Dodelitev denarne pomoči za študente v stiski
Dodelitev denarne pomoči za študente v stiski Foto: angelolucas iz Pixabay

Splošni pogoji razpisa za dodelitev nepovratnih sredstev

Denarna pomoč se lahko dodeli samo osebam, ki niso v rednem delovnem razmerju in izpolnjujejo enega od spodnjih pogojev, in sicer da imajo v študijskem letu 2021/22:

• status študenta na višjih strokovnih šolah, ki so vpisane v Centralno evidenco udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ), ali visokošolskih zavodih, ki so vpisani v Evidenčni in analitskim informacijskim sistemom visokega šolstva v Republiki Sloveniji (eVŠ), v Republiki Sloveniji;

• status študenta na javno priznanem višješolskem ali visokošolskem zavodu v tujini in so hkrati državljani Republike Slovenije.

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s tujim državljanstvom z urejenim začasnim ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja hkrati izpolnjujejo še vse naslednje, ki jih morajo obenem izpolnjevati tudi državljani Republike Slovenije iz prejšnjega odstavka:

• prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev, preden se na ta poziv prijavi;

• prosilec ima davčno število v Republiki Sloveniji;

• prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod iz prejšnjega odstavka kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …)

Ne glede na prejšnja odstavka se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je:

• v zadnjih 12 mesecih že prejela 2 denarni pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njuni obliki, višini oz. poziva, na podlagi katerih sta bili denarni pomoči dodeljeni;

• že prejela 5 denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njihovo obliko, višino oz. na poziv, na podlagi katerega so bile te dodeljene.

Urednik portala Student.si

VIRštudentski tolar
Prejšnji članekNajden rimljanski penis v Veliki Britaniji je državni zaklad
Naslednji članekGajo Prestor je navdušila pametna ura Huawei Watch GT 3 Pro

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.