Nepovratna denarna pomoč za študente v stiski Fundacije Študentski tolar

Fundacija Študentski tolar z novim razpisom denarne pomoči za študente v stiski
Fundacija Študentski tolar z novim razpisom denarne pomoči za študente v stiski Foto: coyot on pixabay

Fundacija Študentski tolar je objavil nov poziv za dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo merila tega poziva. Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 200 ali 300 €. Preveri pogoje in vse ostale informacije o razpisu za dodelitev nepovratne denarne pomoči.

Dodelitev nepovratne denarne pomoči

Namen poziva Fundacije Študentski tolar, ustanove ŠOU v Ljubljani, ki je nastal kot del sodelovanja z Zvezo ŠKIS pri izvedbi Škisove tržnice v letu 2022, je reševanje trenutne socialne stiske študentov. Cilj poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz tega poziva in so na njem izbrani ter s tem prispevati k zmanjšanju izgube dohodka študentov v stiski.

Predmet poziva je dodelitev nepovratne denarne pomoči študentom v socialni stiski, in sicer v višini 200 ali 300 €.

Rok za predložitev vlog je do vključno 30. 6. 2022 (velja poštni žig) oz. najkasneje do porabe sredstev po tem pozivu.

Vse informacije o pogojih za prijavo na razpis, obveznih prilogah in izbirnem postopku, najdeš na spletni strani Študentskega tolarja.

Dodelitev denarne pomoči za študente v stiski
Dodelitev denarne pomoči za študente v stiski Foto: angelolucas iz Pixabay

Splošni pogoji razpisa za dodelitev nepovratnih sredstev

Denarna pomoč se lahko dodeli samo osebam, ki niso v rednem delovnem razmerju in izpolnjujejo enega od spodnjih pogojev, in sicer da imajo v študijskem letu 2021/22:

• status študenta na višjih strokovnih šolah, ki so vpisane v Centralno evidenco udeležencev vzgoje in izobraževanja (CEUVIZ), ali visokošolskih zavodih, ki so vpisani v Evidenčni in analitskim informacijskim sistemom visokega šolstva v Republiki Sloveniji (eVŠ), v Republiki Sloveniji;

• status študenta na javno priznanem višješolskem ali visokošolskem zavodu v tujini in so hkrati državljani Republike Slovenije.

Denarna pomoč se lahko dodeli študentom iz prejšnjega odstavka s tujim državljanstvom z urejenim začasnim ali stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji, vendar le v primeru, da poleg zgornjega pogoja hkrati izpolnjujejo še vse naslednje, ki jih morajo obenem izpolnjevati tudi državljani Republike Slovenije iz prejšnjega odstavka:

• prosilec ima odprt bančni račun pri izbrani banki (ne glede na državo) najmanj šest polnih mesecev, preden se na ta poziv prijavi;

• prosilec ima davčno število v Republiki Sloveniji;

• prosilec NI vpisan na visokošolski ali višješolski zavod iz prejšnjega odstavka kot študent na izmenjavi oziroma študent na praksi (npr. programi Erasmus+, Ceepus …)

Ne glede na prejšnja odstavka se pomoč ne more dodeliti osebi, ki je:

• v zadnjih 12 mesecih že prejela 2 denarni pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njuni obliki, višini oz. poziva, na podlagi katerih sta bili denarni pomoči dodeljeni;

• že prejela 5 denarnih pomoči Fundacije Študentski tolar, ne glede na njihovo obliko, višino oz. na poziv, na podlagi katerega so bile te dodeljene.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRštudentski tolar
Prejšnji članekNajden rimljanski penis v Veliki Britaniji je državni zaklad
Naslednji članekGajo Prestor je navdušila pametna ura Huawei Watch GT 3 Pro
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.