Nepozabna izkušnja: izmenjava

Izmenjava te veliko nauči, da ti še več in menda se vrneš drugačen. Kaj lahko torej pričakuješ od bivanja v tujini v sklopu študija?

Samostojnost

Izmenjava ti ne bo omogočala vračanja domov za vikend. Živel boš v drugi državi, kar te bo prisililo, da si končno sam skuhaš in opereš.

Nova družba

Odsotnost družine in dolgoletnih prijateljev še tiste najbolj introvertne prisili v to, da spoznajo nove ljudi.

Komunikacija v angleščini

Obkrožen boš s študenti iz raznih držav, zaradi česar bo pogovor potekal v angleščini. Po semestru ali dveh v tujini ti bo angleško skoraj lažje govoriti kot slovensko. Ko se vrneš, se boš v koga zaletel in rekel »sorry«.

Študij na tuji fakulteti

Imel boš možnost spoznati, kako je študirati v drugi državi in kakšen je njihov sistem. Izkušnje študentov so zelo različne in vse je odvisno od tega, kje se nahajaš.

Zabava in dogodki

Izmenjava je nekakšen nov začetek, na nek način si ponovno bruc. Imaš možnost, da se udeležuješ številnih spoznavnih žurov, tematskih partyjev, Erasmus večerov in izletov.

Ljubezen

Seveda to ni nekaj, kar se na izmenjavi zgodi vsakemu, pa tudi vsaka krajša Erasmus romanca se ne spremeni v dolgoletno zvezo. A vseeno naj bi več kot četrtina udeležencev programa Erasmus svojega dolgoletnega partnerja spoznala prav na izmenjavi.

Zastonj prenočišče

Po končani izmenjavi se boste z novimi prijatelji seveda želeli spet videti. Obisk prijatelja v tujini verjetno pomeni, da imaš zastonj prenočišče, lokalnega vodiča in tradicionalno hrano.

Slabosti izmenjave

Težko ti bo za sabo pustiti svoj novi domači kraj in prijatelje. Doma bo vse enako kot prej, tebi pa bo nekaj manjkalo: zanimivost tujine. A ostali ti bodo nepozabni spomini in vse, česar te je naučila tujina. In seveda razlog, da greš kmalu spet na pot.

Prejšnji članekSeverina uživa v rekordnem regionalnem uspehu s svojim prvim Viberjevim paketom nalepk!
Naslednji članekKolikšna je tvoja influencerska vrednost? Izračunaj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.