Objavljen je ASEF razpis za raziskovalno delo v tujini

Global network concept.  Maps used for the After Effects render. Earth map and clouds map from http://visibleearth.nasa.gov
Foto: metamorworks iz iStock

Študentsko delo v tujini je vedno eden izmed ciljev vsakega študenta in študentk. Kaj pa raziskovalno delo v tujini preko katerega lahko razširiš svoj akademski svet? Na srečo je bil objavljen nov razpis, ki ga je tokrat objavila Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF). V nadaljevanju prispevka najdeš vse informacije o razpisu.

Razpis raziskovalnega dela v tujini

Razpis za ASEF štipendijski program Raziskovanje v tujini 2023. Gre za triletni program, ki nadarjenim slovenskim študentom omogoča opravljanje 10-tedenskega raziskovalnega obiska ZDA, Kanade, Združenega Kraljestva in držav Evropske unije. Raziskovalni obisk poteka pod mentorstvom slovenskega profesorja na najboljših univerzah in raziskovalnih ustanovah omenjenih območij in držav.

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) predstavlja široko mrežo nadarjenih posameznikov, ki omogočajo grajenje skupnost raziskovalcev in voditeljev. Stremijo k odličnost, značaju in se zavzemajo za dobrobit vseh.

Kdo se lahko prijavi?

Prijave so odprte za študente na akreditiranem visokošolskem zavodu. Prijave so na voljo tako slovenskim študentom kot tudi drugim študentom s slovenskimi koreninami (na primer živijo v Italiji, Avstriji, Argentini, ZDA, Kanadi, Avstraliji, …). Tipičen prijavitelj je dodiplomski, magistrski ali doktorski študent.

Kandidati so izbrani na podlagi izjemnih sposobnosti, izvirnosti in iznajdljivosti ter morajo imeti najvišje intelektualne dosežke. Kandidati bodo opravili razgovor s štipendisti ASEF iz prejšnjega leta, profesorji ASEF pa bodo pregledali raziskovalni načrt, izjavo o poslanstvu in priporočila, predstavljena v vsaki prijavi. Nazadnje bo znanstveni svetovalni odbor ASEF dal težo tudi številnim nesnovnim stvarem, vključno z razlago ciljev Fundacije. Odbor razvrsti kandidate, upravni odbor pa nato poda končno odobritev. Izbrani prejmejo triletno štipendijo.

Rok za razpis in dodatne informacije

Razpis ASEF je odprt do 23. oktobra 2022. Vse informacije najdeš na spletni strani ASEF.

ASEF Junior Fellows - Research Abroad: Kako pripraviti uspešno prijavo?

Urednik portala Student.si

VIRasef
Prejšnji članekDesetletja po najdbi je pleziozaver razkril svojo skrivnost
Naslednji članekAmeriška agencija za varnost izdelkov uporablja meme za svoja sporočila … in ti so veličastni
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.