Objavljen poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela

Javni poziv za sofinanciranje mladinskega dela v letih 2024 in 2025
Javni poziv za sofinanciranje mladinskega dela v letih 2024 in 2025 Foto: dorian2013 iz iStock

Objavljen je Javni poziv za sofinanciranje mladinskega dela v letih 2024 in 2025. Urad RS za mladino ga je objavil v Uradnem listu RS. Mladinsko delo je organizirana in ciljno usmerjena oblika delovanja mladih in za mlade, v okviru katere mladi na podlagi lastnih prizadevanj prispevajo k lastnemu vključevanju v družbo in krepijo svoje kompetence ter prispevajo k razvoju skupnosti. Ti programi so namenjeni mladim v starosti od 15. do dopolnjenega 29. leta. Kaj vse moraš vedeti o pozivu za sofinanciranje mladinskega dela?

Mladinsko delo za vključevanje v družbo

Cilji javnega poziva so spodbujanje participacije med mladimi, zlasti s promoviranjem pomena mladinske participacije in krepitvijo informiranja in svetovanja v mladinskem sektorju, spodbujanje prostovoljstva med mladimi, spodbujanje ustanavljanja in razvoja organizacij v mladinskem sektorju, razvoja ključnih področij mladinskega sektorja ter zagotavljanje delovanja neorganizirane mladine ter spodbujanje vključevanja v mednarodno mladinsko delo in učne mobilnosti v mladinskem delu ter njihovo krepitev.

Skupna okvirna vrednost predvidenih sredstev za javni poziv znaša 3.680.000,00 EUR in sicer v letu 2024 v višini 920.000,00 EUR, za leto 2025 v višini 1.840.000,00 EUR in za leto 2026 v višini 920.000,00 EUR.

Kdo se lahko prijavi?

Upravičenci do prijave na javni poziv: Na poziv se lahko prijavijo organizacije, ki imajo status organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju skladno z 11. in 12. členom Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju (Uradni list RS, št. 42/10; v nadaljevanju: ZJIMS) ali 7. členom Zakona o nevladnih organizacijah (ZNOrg) in javni zavodi, ki delujejo v mladinskem sektorju in v okviru katerih je zagotovljena avtonomija mladih. Več informacij o pogojih najdeš v samem Javnem pozivu,

Kateri programi bodo sofinancirani?

Sofinancirani bodo programi mladinskega dela, ki bodo umeščeni v vsaj eno od spodaj navedenih področij mladinskega sektorja, skladno s 4. členom ZJIMS:

  • avtonomija mladih,
  • neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih,
  • dostop mladih do trga dela in razvoj podjetnosti mladih, – skrb za mlade z manj priložnostmi v družbi,
  • prostovoljstvo, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje mladih,
  • mobilnost mladih in mednarodno povezovanje,
  • zdrav način življenja in preprečevanje različnih oblik odvisnosti mladih,
  • dostop mladih do kulturnih dobrin in spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti mladih in
  • sodelovanje mladih pri upravljanju javnih zadev v družbi.

Rok za prijave in informativni dan

Rok za oddajo prijav na javni poziv je ponedeljek, 30. 10. 2023. Urad RS za mladino pa vabi še na informativni dan, ki bo v petek, 6. 10. 2023 ob 10. uri v veliki sejni dvorani na Ministrstvu za kulturo v Ljubljani.

Vse dodatne informacije najdeš v objavi Javnega poziva za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

VIRJavni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2024 in 2025
Prejšnji članek10 filmov za začetek študentskega leta
Naslednji članekAli vaš iRobot Roomba ni povezan z aplikacijo? Ne veste, kaj zamujate!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.