Objavljen razpis za štipendije za pomoč slepim in slabovidnim študentom

Zveza društev slepih in slabovidnih razpisuje štipendije za pomoč slepim in slabovidnim študentom za študij v študijskem letu 2020/2021. Sredstva za štipendije se črpajo iz sklada Milice Abram, namenjena so študentom slovenskih univerz.

Kandidati morajo biti državljani Republike Slovenije in imeti stalno bivališče v Republiki Sloveniji. Prav tako morajo biti sprejeti ali vpisani na eno izmed slovenskih univerz za polni študijski čas. Po končanem študiju mora kandidat prejeti javno veljavno diplomo.

Pri merilih za ocenjevanje prijav se upošteva predvsem socialni položaj kandidata oziroma družine, šolski ali študijski uspeh, bivanje v času študija in doseženi rezultati v izvenšolskih oziroma izvenštudijskih dejavnostih.

Kandidati morajo v celoti izpolnjen in podpisan prijavni obrazec skupaj s prilogami poslati do 12. oktobra 2020 na naslov Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. O izbiri bodo obveščeni najkasneje v roku 30 dni od izteka roka prijave.

Po sklenjeni pogodbi bo Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije nakazovala denarno pomoč v obliki mesečnih štipendij na študentov osebni račun. Natančnejše informacije skupaj s potrebnimi dokumenti, ki jih moraš poslati, najdeš na spletni strani Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekKomentar: Opletanje z besedama fašist in komunist
Naslednji članekSo slovenski filmi res zanič?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.