Sponzorirano
Na francoski brunch s študentskimi boni 6 + 1 gratis | Norma 23

Od dijaka do študenta v petih korakih

Si ravnokar odplesal maturantsko četvorko in odpisal maturo, sedaj pa se odpravljaš v svet študija? Verjetno si ne želiš, da te celo poletje skrbi, kakšno bo življenje v študentskih letih, zato smo tu mi, da ti podamo 5 nasvetov, kako se preleviti iz mladega dijaka pa vse v odgovornega študenta.

Dokumentacija. Vem, sliši se dolgočasno, a je zelo pomembno. Super je, če si vzameš en dan, v katerem se lahko pozanimaš glede statusa, študentskih domov, štipendije, študentskega dela in, seveda najpomembneje, študentskih bonov.

Imaš Facebook? Odlično. V raznih skupinah, ena od teh je Matura 2019, se bo naenkrat pojavilo na stotine objav, kjer bodo ljudje iskali svoje nove sošolce. Preprosto napiši svojo objavo, ali komentiraj že obstoječo in prvega oktobra skozi vrata fakultete ne boš vstopil sam.

Pogovarjaj se. Skozi, za nekatere lažji, za nekatere težji, prehod se ne odpravljaš sam. Imaš celo generacijo ljudi, ki jih je prav tako strah kot tebe, zato se pogovarjaj s svojimi sovrstniki, prijatelji in starši.

Tutorji. Kdo so to? Gre za študente višjih letnikov, ki ti bodo pomagali najti pravo pot. Najverjetneje boš v času počitnic dobil mail, ki ti bo pojasnil vse. Tutorji so super, saj jih lahko vprašaš vse, od tega kako zahtevni so nekateri profesorji, pa do tega kje je najboljša hrana na bone.

Potem pa se začne faks, in mogoče se ti bo zdelo, da ni zate. Če se to zgodi, se preprosto lahko obrneš na prijatelje, starše, tutorje, predvsem pa nase. V večini primerov gre le za začetne živce, mogoče pa ta smer res ni zate in se lahko prepišeš.

To je vseh pet korakov, ki ti bodo olajšali prehod v študentska leta. In ne pozabi, študentska leta so tvoja leta, zato se ob študiranju ne pozabi tudi zabavati.

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.