Oddaj vlogo za štipendijo za študij v tujini

Caucasian student girl holds set small flags. Study abroad concept. International student exchange program. Female student recommending foreign language studying school. Copy Space
Foto: Vagengeym_Elena iz iStock

Le še do konca marca imaš čas, da se prijaviš na javni razpis štipendij za študij v tujini za leto 2023. Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je objavil Štipendije Ad futura. Kaj vse moraš vedeti o štipendijah za tujino?

Javni razpis štipendij Ad futura za študij v tujini za leto 2023

Razpis je namenjen štipendiranju izbranih vlagateljev za študij na tujih izobraževalnih ustanovah za posamezno raven izobraževanja in pridobitev javno veljavnega spričevala za dodiplomski in podiplomski študij.

Cilj javnega razpisa je spodbujanje izobraževanja, doseganje višje ravni izobrazbe štipendistov in spodbujanje mednarodne mobilnosti. Z javnim razpisom želi sklad spodbuditi podjetne, inovativne in samoiniciativne študente, da s študijem v tujini pridobijo znanja in izkušnje, ki bodo povečale njihovo zaposljivost in s katerimi bodo lahko po zaključenem študiju pomembno prispevali h gospodarskemu in tehnološkemu razvoju Republike Slovenije.

Students holding various flags of different countries in the classroom, student exchange
Foto: didesign021 iz iStock

Vrednost celega razpisa je 3 milijone evrov za vsa leta štipendiranja izbranih vlagateljev od študijskega leta do zaključka izobraževalnega programa.

Štipendija se lahko dodeli za: šolnino v višini nepokritega deleža šolnine oziroma največ 15.000,00 EUR letno in življenjske stroške največ v višini 7.200,00 EUR, 12.000,00 EUR ali 15.000,00 EUR za posamezno študijsko leto, odvisno od države ali kraja, kjer se študent izobražuje.

Rok za oddajo prijav je petek, 31. marec 2023.

Informacije o razpisu štipendij za študij v tujini

Vse dodatne informacije, vlogo in prijavne pogoje najdeš na spletni strani Štipendije Ad futura za študij v tujini 2023.

Urednik portala Student.si

VIRsrips-rs
Prejšnji članekUmetna inteligenca najbolj ogroža srednji razred
Naslednji članekKako si v čim krajšem času zapomniti čim več?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.