Odprt je nov razpis za raziskovalce in raziskovalke: Povezane raziskovalne skupnosti EUTOPIA

Odprt je nov razpis zveze EUTOPIA: Povezane raziskovalne skupnosti »Connected Research Communities (CRC)«. Eden trajnejših ciljev zveze je povezovanje raziskovalne in inovacijske skupnosti ter vzpostavitev trajnostnih raziskovalnih mrež, s čimer mlade raziskovalke in raziskovalce spodbujajo tudi v najnovejšem razpisu. Njegov namen je spodbuditi sodelovanje med raziskovalkami in raziskovalci ter inovatorkami in inovatorji mreže EUTOPIA ter jim omogočiti razvoj raziskovalnih idej na katerem koli znanstvenem področju.

Razpis je odprt za vse znanstvene discipline in teme, ki se osredotočajo na cilje trajnostnega razvoja OZN, za povečanje družbenega, gospodarskega, političnega in/ali znanstvenega vpliva.

Kakšni so pogoji za prijavo?

  • Sodelovanje vsaj treh EUTOPIA partnerjev (članice: Univerza v Ljubljani (Slovenija), Vrije Universiteit Brussel (Belgija); CY Cergy Paris University (Francija); University of Gothenburg (Švedska); Pompeu Fabra University-Barcelona (Španija); The University of Warwick (Velika Britanija))
  • V posamezni projekt je lahko vključeno neomejeno število raziskovalcev, vendar pa se lahko v projektu financira maksimalno šest (6) raziskovalcev, z največ tremi (3) z iste univerze.
  • Projekt se mora pričeti v letu 2022. Sredstva se lahko porabijo do novembra 2022.
  • Spodbuja se vključitev novih EUTOPIA članic (Babeș-Bolyai University (Romunija), Technische Universität Dresden (Nemčija), Ca’ Foscari University of Europe (Italija), NOVA University Lisbon (Portugalska)) ter globalnih partnerjev.
  • Prijavitelji si morajo prizadevati za enakomerno porazdelitev sodelujočih po spolu.

Kdo se lahko prijavi?

Raziskovalke in raziskovalci Univerze v Ljubljani ter drugih članic zveze EUTOPIA.

Kako je s financiranjem?

Vsak posamezni UL raziskovalec oz. raziskovalci, katerih projekt bo s partnerji EUTOPIE izbran za financiranje, bodo prejeli finančno podporo za kritje potnih stroškov (letalske vozovnice, vozovnice za vlak in drugi lokalni transport) ter stroškov namestitve in dnevnic do največ 3.000 EUR. Upravičeno obdobje za porabo sredstev je do novembra 2022.

Kako boste lahko sodelovali z drugimi?

Preko načrta za skupno objavo člankov, skupne prijave raziskovalnih projektov, splošnega sodelovanja, z drugimi načini, ki prispevajo k izgradnji CRC.

Razpis je odprt do porabe sredstev oz. najkasneje do 10. 6. 2022.

Več informacij o razpisu in prijavi najdete na spletni strani EUTOPIA in na informativnem dnevu, ki bo potekal 11. maja ob 13:00 na Zoomu. Pridružite se lahko na tej povezavi.

VIRUniverza v Ljubljani
Prejšnji članekŠkisova tržnica – študentska, eko, edinstvena
Naslednji članekKako je z zaključnimi procesi diplomske naloge?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.